“Tungestinget” en premiere film

Tungestinget er nu gået til filmen, se dets vej ud på de skrå brædder her:

Hvis du har lyst til at lege med flere teknikker til applikation, også på maskinen – til at få masser af inspiration i super kompetent selskab, så er der stadig plads på mine næste workshops d.6 marts eller d. d.10 april, kl.10-17. Bare send mig en mail på kontakt@karenmarie.nu

Du har nu set premieren på min lille teknik video og jeg vil rigtig gerne høre hvad du tænker om det måde at formidle teknik !?? Gir` det mening, kan man lære et sting på den måde eller er det bare fjollet – jeg synes selv det er lidt sjovt at kunne vise teknikker også på den måde, men hvad synes du!?

Ps. beklager den forringede billedkvalitet, håber jeg bliver bedre – har bøvlet så jeg fik hovedpine af det L… ;0)

27 Comments

 1. Pingback: “Tungestinget” en premiere film

 2. Mai-Britt Rune 16. februar 2011 at 8:59

  Hej Karen Marie
  Jeg syntes at det er en super idè, at formidle teknik på den måde.
  Jeg er blevet inspireret og kunne godt tænke mig at lære flere teknikker 😉
  MVH. Mai-Britt

  p.s hvor mange deltagere er der ca. på dine Work shops ?

  Reply
  1. Karenmarie 16. februar 2011 at 9:13

   Mai-Britt – der er ca. 5-7 deltagere på mine applikation og broderi hold. På f.eks. nederdel og lign kan der godt være flere. Måske vi ses :0)

   Reply
 3. Berit Kristensen 16. februar 2011 at 9:15

  Hej Karen Marie
  Er der mulighed for du kommer til Jylland på et tidspunkt? Vil sindsygt gerne med på en af dine workshops?

  KH Berit

  Reply
  1. Karenmarie 16. februar 2011 at 9:20

   Berit- Jeg har en veninde som skal flytte til Viborg omegnen og der bliver muligvis en mulighed for at leje et lokale – så hvis interessen er stor nok, kommer jeg meget gerne til jylland. Eller er i en gruppe der selv kan lægge lokale til, så kan det også lade sig gøre:0)

   Reply
 4. Helle 16. februar 2011 at 9:25

  Det er super!

  Hvis jeg må komme med en lille tanke om at lære via en video… Nogle er meget visuelle, når de lærer og skal huske, og da vises alt jo på din fine video. Andre lærer mere auditivt, altså de har brug for at høre – så jeg tænkte om du kunne tilføje hvor du lægger tråden, inden dit næste “træk”, hvor du stikker ned og hvor du stikker op, altså sådan så der er et “broderi-sprog” der er genkendeligt.

  Jeg vil MEGET gerne bruge sådanne videoer fra dig!! Hvis du laver det med forskellige sting, ville det være meget nemmere for mig end at sidde med bøger, jeg kan godt lide din ro og at du syr flere sting. Det må virkelig gerne skæres ud i pap.

  Hvis du samler det på en cd-rom vil jeg meget gerne købe den.

  Sikke en masse, jeg fik skrevet… Men jeg sidder i disse tider og forsøger at lære NETOP det, så jeg er glad for hjælp! Håber det er OK. Tak igen for din herlige tilgang til broderi.

  Reply
  1. Karenmarie 16. februar 2011 at 9:46

   helle – det er da bare mere end ok, at få feed back på den måde er jo både udviklende og inspirerende – og du har ret denne måde henvender sig bredere hvis jeg beskriver lidt nøjere hvad jeg gør -takker :0)

   Ida – Hvor er det bare dejligt at det fungere :0)

   Karen – Måske du kan brodere en prædiken til på søndag ;0)

   Jane – Ja det er sjovt at prøve at formidle på en ny måde, også på trods af al teknikken som godt nok har givet mig et par grå hår og sved på panden – men jeg blir vel bedre. Tak! :0)

   Reply
 5. Ida Hyrup 16. februar 2011 at 9:27

  Hej
  At få vist stingene visuelt er super for mig, så nu kan jeg sy tungesting :-), tak for det og tak for en super fed blog.
  Kh Ida

  Reply
 6. Karen 16. februar 2011 at 9:34

  Hej Karen Marie.

  Det er da en super måde at formidle på, jeg får jo helt lyst til at finde nål og tråd frem, men det er vist lidt af en overspringshandling i forhold til dagens opgaver.
  Du ønskes også et forsinket tillykke med fødselsdagen.

  Kh. Karen

  Reply
 7. Jane 16. februar 2011 at 9:40

  Hey Karen Marie.

  Jeg er VILD med at du har lavet en DIY-video, og det har faktisk givet mig lidt blod på tanden. Jeg har netop lavet en hækle-DIY, og jeg overvejede faktisk en lille film i stedet for alle billederne. Det ville være så meget nemmere at forklare end at skrive ned, og mange har det måske i virkeligheden bedre med at få ‘vist og fortalt’ end at skulle sidde og læse opskrifter/se på diagrammer!
  Hatten af for din fine instruktionsvideo – håber at der kommer mere af den slags! 🙂
  Ha’ en rigtig lækker dag!
  Kh. Jane

  Reply
 8. mette b 16. februar 2011 at 11:16

  Hej,
  jeg synes det er en god måde at formidle en teknik. Jeg har selv brugt andres videoer, blandt andet en fra Japan. Jeg behøver ikke nødvendigvis at kunne sproget for at forstå en visuel anvisning ;o)

  Hvis du skal til Viborg, kan man leje Borgerhuset Stationen , hvor der er plads til mange. http://www.stationen.dk/

  Klem fra
  mette

  Reply
 9. anette lyskjær 16. februar 2011 at 11:36

  Jeg synes det er en genial opfindelse med undervisning via youtube-videoer. Har selv overvejet muligheden, men….åh, alt det teknik!
  Din lille undervisningsvideo er perfekt, Karen Marie…men jeg oplever jo også verden visuelt.
  Glæder mig til at se dine næste små undervisningsklip.
  Ha’ en dejlig dag!

  Reply
 10. Anne D 16. februar 2011 at 12:14

  Det er en rigtig god ide med videoer. Jeg har selv stor glæde af alt det der ligger på youtube af diverse tricks og gode råd. Jeg har selv forsøgt at lave en video, men gik i stå på det tekniske og på at få det fotograferet ordentligt. Held og lykke med det videre arbejde, jeg synes det er en fantastisk ide.

  Reply
 11. Mette 16. februar 2011 at 15:37

  Tak for videoen – det er alle tiders, håber der kommer flere af slagsen

  Reply
 12. Susanne 16. februar 2011 at 19:14

  Tillykke med premieren 🙂 Det er superfint..

  Reply
 13. katrine 16. februar 2011 at 21:11

  Super fin ide, med videoen. Jeg ville bare gerne se nogle færdige produkter også, så man rigtig kan se hvad det fine arbejde kan bruges til. Glæder mig til fortsættelsen…

  Reply
 14. LInda 17. februar 2011 at 14:29

  Det er en rigtig god video 🙂 Meget pædagogisk og fint 🙂 Og så kan man jo se det igen og igen, hvis man ikke fik den første gang 🙂 Kh. Linda

  Reply
 15. Kristin 17. februar 2011 at 14:43

  Kære Karen Marie

  Det er en god video, du har lavet. Jeg kendte ikke til tungestinget i forvejen og føler mig derfor ret oplyst :o).. mine tanker er, at når man er en meget erfaren ekspert som dig, så tænker man måske ikke over at sige de meget små detaljer højt. Jeg er jo nybegynder, så mine første tanker drejer sig om knuden på bagsiden. Er det en almindelig knude? er det mange knuder oveni hinanden? Er en knude virkelig nok? Og hvad når man skal slutte, hvordan slutter hele omgangen? Hvordan hæfter man ende på en pæn og holdbar måde?

  Jeg har et forslag: bed en begynder (eller en person på et andet niveau – det er lidt afhængig af, hvem du henvender videoen til) om at lave tungestingene vha. videoen. Du kan sidde ved siden af og forholde dig tavs og kigge på. Måske kan du bede “forsøgspersonen” om at sige højt, hvad vedkommende tænker imens. På den måde får du lidt mere info.. På den måde skulle du ret hurtigt se, hvad du eventuelt mangler at forklare eller vise på din video.. der er måske en risiko for at videoen bliver for lang, hvis der kommer for meget mere snak?. det må være en vurdering fra gang til gang..

  Undskyld.. det blev meget langt.. du må endelig sige, hvis jeg skal holde min mund eller gøre det kortere en anden gang! :o)

  Mange hilsner en ny læser

  Reply
 16. Marianne Wittorff 17. februar 2011 at 15:52

  Supergod ide. Det er jo, som om internettet altid er tættere ved end. div. bøger.
  I forlængelse af Kristins ide om at vise knuden og afslutningen: Du kunne jo – som en del af den samling af videoer, som du nok planlægger at lave – lave en om start og afslutning. Så du ikke behøver vise det hver gang.
  God fornøjelse med arbejdet. Vi glæder os til at se mere.

  Reply
 17. Tine 17. februar 2011 at 17:49

  Du er genial og elsker at følge med i din blog.
  Rigtig go ide med video. Lav gerne flere 😉
  kh Tine

  Reply
 18. Rikke P 17. februar 2011 at 18:13

  Det er en rigtig god idé med videoer!
  Tak for en dejlig, inspirende og person blog!
  KH Rikke P

  Reply
 19. stine Hoelgaard Johansen 17. februar 2011 at 21:42

  Hvor er du bare god!!
  Super god idé.
  Og den kan sagtens vises igen, sammen med en idé hvor du netop har brugt tungesting.

  Glæder mig til næste video, knus Stine:)

  Reply
  1. Karenmarie 18. februar 2011 at 10:48

   Kære Alle – Altså TISIND TAK for alle jeres super dejlige, gennemtænkte og pædagogiske tilbagemeldinger – de er skrevet bag øret og jeg vil ptøve at indtænke dem når jeg lave en ny video! :0)

   Reply
 20. shamu 20. februar 2011 at 23:18

  Så smart!!
  Video av teknikker er så mye nemmere enn bilder kun. fortsett gjerne med det. Det er nok mange som har god nytte av dette. 🙂

  Beste hilsen fra Norge og Anita/Shamu

  Reply
 21. Lonni Birch 23. februar 2011 at 11:26

  Hej Karen Marie

  Jeg syntes at det er en knald go’ ide og giver absolut mening.

  Jeg har for eksempel lært at hækle men Hendes Verdens håndarbejdsskole og en tusse gammel bog med hækle og strikke teknikke. Men det er da meget, meget nemmere med levende billeder og en go’ fortæller 🙂

  Ha’ en rigtig dejlig dag
  /Lonni

  Reply
 22. Rebekka 3. marts 2011 at 11:43

  ej hvor dejligt lige det der skal til for at jeg kan lære det , jeg indlærer allerbedst visuelt og der er der jo ingen ko på isen når du gør det så godt ….ville rigtigt gerne lære at hækle og for mig er det vejen frem kan simpelthen ikke finde ud af at læse en opskrift , så på trods af at jeg kan hækle oldemorsfirkanter for det har jeg set …. er det så også det eneste jeg kan tænk hvis ma kunne finde flere af sådanne vejledninger …. og i øvrigt tak for en fantastisk blog hvor du bare øser ud af en vidunderlig erfaring …. er vildt ked af at falster ligger et stykke fra dig

  Reply
 23. Pia 28. juni 2011 at 21:05

  Kære Karen-Marie….En super måde at formidle på.. Mange af os kreative kvinde har det bedst med det visuelle og det er ret godt at følge skridt for skridt mens du fortæller….knus Pia

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *