Mini Maleskole #3

Effekt og struktur i overfladen kan du eksempelvis lave med en spartel.  Her kommer den underliggende farve til at skinne igennem og giver liv til falden. Enkelte steder har jeg malet en tynd konturkant om nogle former og langs enkelte kanter. Det er vigtigt at holde sig for øje ikke at bruge den samme effekt overalt – altså eksempelvis ikke tegne konturstreg omkring alt.

Hvis du kører fast i kompositionen så tænk “hvad ville være det værste en anden gjorde ved mit maleri nu?” og så gør det selv, en provokation kan rykke dig rigtig langt. Og igen det er ikke mere alvorligt end, at du kan male over igen. Det kræver lidt mod, men til gengæld får du også en dejlig oplevelse af, at se nye ting mens du maler.

TIP. Brug ind imellem et spejl til at kigge på dit maleri, dine øjne vil lettere kunne finde de bedste og de svageste punkter når billedet ses spejlvendt.

Frikvarter og fantastisk weekend til jer alle!

2 Comments

  1. Dorthe Mey Jensen 29. januar 2010 at 10:35

    Fed sætning – jeg har nemlig altid problemet med at jeg vil gøre det så pænt så pænt… :o) Så den vil jeg klart tage til mig!

    Reply
  2. Connie Skou 12. oktober 2010 at 10:31

    Dejlig dejlig side du har her…elsker at se dine tips…jeg når altid til det der punkt…HVAD NU…går altid helt i stå…men kommer naturligvis videre på en eller anden finurlig måde…godt at læse at jeg ikke er den eneste…

    Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *