Koldthævede boller a la Ruth

Snart er der dømt tidlig weekend her, en tur til Rørvig ligger lige og venter på mig -glæææder mig til at nyde alt det grønne, slappe af og koble hjernen fra! Weekend betyder langsomme morgener og gerne nybagte boller. Vores yndlings opskrift er koldthævede boller a la Ruth – de smager fantastisk, er lette at lave og dejen kan holde sig en uge i køleskabet (skal mindst hæve 10 timer), portionen betyder for os, nybagt morgenbrød en hel weekend, plus det løse.

Koldthævede boller

7,5 dl. vand, 12,5 g. gær, 1 spsk. salt, 2 spsk. honning, 2 spsk. olie, 100 g. grovvalsede havregryn, 100 g. grahams-speltmel, ca. 900 g. hvedemel. Jeg varierer indholdet lidt efter lyst og køkkenskabets indhold.

Bland vand, gær, salt, honning og olie – kom de øvrige ingredienser i lidt af gangen, brug gerne håndmikser – dejlen har en sej lidt klæg konsistens (lad hæve mindst 10 timer i køleskab, med et fugtigt klæde over). Brug en ske, dyppet i vand når bollerne skal på bagepladen.

Bag ved: 250 gr. 35-40 min. i kold ovn eller 250 gr. 15-30 min. i varm ovn. TIP: kom 1 dl. vand i bradepanden, så bliver bollerne dejligt sprøde.

7 Comments

 1. Katja 14. maj 2010 at 10:52

  Mmmh hvor ser de lækre ud! Dem vil jeg bestemt prøve! 😀

  Reply
 2. Synne 15. maj 2010 at 14:30

  Rørvig? Det er jo her lige ved siden af hvor jeg bor.

  Der er nu så smukt i Rørvig. Kan sørme godt forstå at du glæder mig til fred og nybagte boller.
  Hav nogle gode fridage :).

  Mvh,
  Synne

  Reply
 3. Tess 23. maj 2010 at 7:16

  Första gången jag kikar in här. Så duktig du är på att pyssla. Så duktig du verkar vara på MÅNGA saker. Man blir riktigt inspirerad av att kika runt här. Titta gärna in hos mig och delta i min giveaway.

  Reply
 4. Stine 27. november 2010 at 0:09

  Tak for denne opskrift, som jeg allerede har brugt og lavet varianter over mange gange. Den er så god & nem!

  Reply
 5. Anette 4. juni 2011 at 12:50

  Tak for dejlig opskrift – jeg har brugt den flere gange og givet den videre til andre 🙂 De er bare gode!!

  Reply
 6. Bodil Lyhne 31. juli 2011 at 9:39

  De ser lækre ud – må prøves 🙂

  Reply
 7. Wenche 10. juli 2012 at 23:23

  Hej Karen Marie. Er lige kommet hjem fra campingferie og søgte på koldthævede boller. Og PLING din opskrift popper op. Håber du nyder livet på Rønde højskole. Jeg er med igen til januar. Sommerhilsen Wenche

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *