Det regner og det regner

Og mit gasbord er ved at løbe over af vand, tror nu jordbærplanterne er glade nok, men pelargonierne ser noget slukørede ud. Jeg bliver vist afsløret her, for der er stadig ikke fliser på gasbordet efter 8 år, ups er det virkelig så længe (min søde svigermor har en skummel plan, om at gøre noget ved sagen indenfor overskuelig fremtid, såååå). På sin vis er det jo meget hyggeligt når det buldrer på taget – og det gir` mig altid lyst til at bage, vist noget fra min barndom, hvor mormor altid gjorde den slags når det var regnvejr.

Det blev snegle, IKKE af den sunde slags, men den gode gammeldavs søde og snaskede slags. Du får lige opskriften!

3 dl mælk, 50 g gær, 150 g. smeltet smør, salt og sukker, mel så dejen er smidig, og lige akkurat ikke sidder fast i fingrene. Lad hæve 30-40 min. Lav remonce af 50 g. smør, 1 spsk. kanel, 1 dl sukker – bland sammen til en blød creme. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse og smør remonce på og rul sammen til en pølse. Skær ud i skiver ca. 2 cm tykke og lad efterhæve 30 min. Bag ved 225 gr. ca. 10 -15 min. pynt med glasur.

8 Comments

 1. Linda Bang 29. juli 2010 at 17:52

  Så veldig deilig ut, den oppskriften skal jeg prøve en dag. 🙂

  Reply
 2. stine Hoelgaard Johansen 29. juli 2010 at 18:09

  Hej søde Karen Marie,

  tak for i dag, hyggelig snak, laaaang ventetid hos fiskehandleren, og en sjaskvåd tur hjem i bilen.
  Mums nogle lækre snegle, jeg skulle vist været blevet:)
  Har selv brugt eftermiddage på at lave marmelader og spise Fragelite kage fra SuperBrugsen;)
  Knus Stine:)

  P.S. og kan for din søde kommentar om mit beach art

  Reply
 3. Frøken Nobel 29. juli 2010 at 19:51

  MUMS de ser gode ud!!! Er selv ved at bage ikke i anledning af regnen, men at min datter bliver 3 på lørdag og i morgen kommer vuggestuen til fødselsdag! Vi skal have lige så lækre snegle som dine (forhåbentlig…) og pølsehorn!
  KH Mette

  Reply
 4. Anette Lyskjær 29. juli 2010 at 22:13

  – og farverne på gasbordet…namnam…et helt maleri i sig selv. Tænk, hvis ikke vi havde regnvejrsdage, så blev det ikke til mange kanelsnegle!

  Reply
 5. Annika 30. juli 2010 at 9:25

  Hi hi godt at høre der er andre der får behov for hjemmebag i regnen. Min kæreste har nemlig indført begrebet tordenvejrspandekager til mit liv, da vi mødte hinanden for snart 4 år siden 😀

  Reply
 6. Frau Putz 30. juli 2010 at 11:15

  Mums. De snegle gav mig lige en idé til weekendens hjemmebag.
  Jeg plejer at bage mine snegle i muffinsforme (Husk papir i formene, eller smør godt på siderne) – for så bliver “snasket” i sneglene og løber ikke ud på pladen 😉

  Nyd regnvejret og de muligheder for indendørs hygge det bringer.

  KH Karina

  Reply
 7. Ida 31. juli 2010 at 19:37

  Hej Karen Marie!
  Tak for en super blog, som jeg af en eller anden grund først opdager nu…! Jeg er i gang med at sluge den råt, ord for ord, sikke en masse fantastisk inspiration! Har allerede meldt mig som fast læser, her skal jeg følge med i fremtiden, det er helt sikkert.
  Mange hilsner, Ida

  Reply
  1. Karenmarie 2. august 2010 at 8:26

   Linda – Ja du kan glæde dig, skaber altid glæde og smager mums :0)

   Stine – Ja lidt frækt at jeg først bagte efter du var draget afsted, men det lyder da ikke som om du led nød hvad de søde sager angik :0)

   Frk Nobel – Håber i havde en super fødselsdag for din datter og tillykke med hende :0)

   Anette Lyskjær – Du har ret rust kan virkelig være smukt :0)

   Annika – Ikke nogen dårlig ide din kæreste der har med pandekager, det er også mums :0)

   Ida – Velkommen til og dejligt at du har lyst til at læse med her hos mig :0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *