Tilskæring – tunika og tanker

kursus forberedelser

Jeg går i disse dage og forbereder et kursus jeg skal holde i Rønde i weekenden – så der er gang i tilskæring, opsyning af modeller og udarbejdelse af kursus materiale (der skal laves tunikaer i Rønde). Da jeg i tidernes morgen gik på seminariet, var tilskæring ikke lige min kop the, det var så pokkers langsommeligt. Det skal nok lige nævnes, at jeg gik på håndarbejdets Fremmes seminarium og i de tider var det en dyd, at lave alt så absolut besværlig, som muligt ;0) Nu har jeg jo haft mange år til, at bruge al den dejlige håndværksmæssige viden jeg fik på seminariet, og har heldigvis fundet min egen måde at arbejde på. Nu er tilskæring bare en rigtig god ting, at kunne for at nå målet – og jeg har også øvet mig meget på at gøre det så let og tilgængeligt som muligt. Ja det siger vel sig selv, når jeg ligefrem laver kurser hvor jeg underviser andre i min måde, at bruge de gode gamle tilskærings regler, så er jeg i dag glad for alle de timer jeg dengang sled mig igennem tilskæringen. Jeg underviser ikke i hvordan man laver en grundform, det er stadig alt for tungt for mig. Tror min forse, både dengang og nu, ligger i at få ideer til hvordan designet skal se ud når det bliver færdigt – de små, men uhyre vigtige detaljer der gør værket fuldkommen. Den tilskæring, det materialevalg og den finish der gør, at en ide kan føres ud i livet.

5 Comments

 1. Juliane | Fröken Skicklig 26. oktober 2009 at 13:55

  Det hade varit så trevligt att vara med i Rønde! Jag förstår vad du skriver om hur tråkigt det kan vara med att rita mönstrar eller att klippa tygerna… Så som du gillar jag nu all detta – men i början var det inte min kopp te heller 😉 Men det är ju nåt man måste lära sig om man vill jobba med det och inte bara ha det som hobby…

  Önskar dig en solig måndag!

  Kram norrut, Juliane

  Reply
 2. g u r o 26. oktober 2009 at 14:11

  Jeg tror nesten man må lære det utan at man jobber med det også…jeg syr jo så mye mindre enn jeg vil, fordi det ofte stopper opp når jeg strever med mønsteret. Og har det først stoppet opp fordi det var vanskelig, så kommer jeg ikke igang på egenhånd med det første… Men som dere sier: Jeg mååå vel bare øve! 😉 I mellomtiden gjør jeg andre og enklere ting… 😉

  Reply
 3. Trine 28. oktober 2009 at 9:58

  Er det ikke skægt som man kan ha det så forskelligt?
  Jeg ELSKER tilskæring, fordi det giver mig følelsen af magt over processen. Jeg er vild med at jeg kan styre tingene i den retning jeg ønsker.

  Karen Marie – tak for dit gode råd om lokaler mv., det her blogging hvor man deler så meget er virkelig værdifuldt! TAK 🙂

  Kh Trine

  Reply
 4. Marianne Wittorff 28. oktober 2009 at 21:13

  Uuuuuh, jeg kan næsten ikke vente. Har købt supplerende stof i dag, så der er lidt at vælge af, når jeg har set dine inspirerende forslag.

  Reply
  1. Karenmarie 29. oktober 2009 at 7:42

   Losarinas mor – så lidt!
   Kirsten K – Godt den kan bruges!
   Marianne – Ja jeg glæder mig også til at se alle jer dejlige håndarbejdslærer og være en del af processen, til de nye ideer :0) også til lidt snak og hygge om aftenen ;0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *