Tildes tæppe #2

Tænker nogen måske gerne vil have lidt flere detaljer på Tildes tæppe, og måske også endnu en ide til hvordan den opdaterede navneklud kan laves. Kanten på tæppet laver du ved at sy strimler af stof sammen til en lang strimmel, 6 cm bred – strimlen bukkes vrang mod vrang og syes på tæppet fra ret siden. Sy på vrangsiden, kanten fast med små usynlige sting. Denne teknik giver en fin finish.

Er du ikke til det store projekt patchwork-tæppe, kan du finde en fin ramme og sætte det applikerede og broderede motiv i.

Håber du får en dejlig fredag :0)

10 Comments

 1. line galst Jørgensen 5. marts 2010 at 12:31

  Det er meget meget fint, det tæppe. Lille Tilde er heldig. Metoden til kanten er smart, det er skrevet bag øret. Stofferne er smukke og jeg er især vild med det du har brugt til kanten. Er det nyt eller gammelt? Er det mon til at få fingrene i?
  Kh Line

  Reply
 2. En fugl i hånden 5. marts 2010 at 13:37

  Helt enig Line, og jeg har faktisk samme sp. til stoffet som du 🙂

  Reply
 3. Rosanna 5. marts 2010 at 15:33

  Sikke et skønt tæppe. Tænk, at være så heldig at få sådan et. Tak for tippet med kant-løsningen. Jeg synes det er svært at lave en pænt kant på et tæppe, og det er brandærgerligt, hvis den ikke bliver pæn. Så ser tæppet bare så kikset ud
  God week-end

  Reply
 4. kardemomme 5. marts 2010 at 21:38

  Hei du :))Hadde eieren av Frou Frou holdt butikk her på stedet ville jeg vært fast kunde uten tvil! Men tror det hadde vært farlig for lommeboken :)Heldige deg som bor i Danmark! Dere dansker er så kreative både når det kommer til design og mat. Det ligger sikkert i blodet. Vi har feriert mye i Danmark i årenes løp og er så begeistret. Jeg er så glad i engene med vindmøller og skjønne valmuer. Jeg har en mengde inpirasjonsbøker og det er nok ikke så tilfeldig at de fleste er skrevet av danske forfattere. Jeg noterer meg alle dine sytriks. Detaljene som du viser i innlegget over er gull verd for meg. Jeg trenger alle tips man kan få. Det teppet er så nydelig og det var kjempesmart å ramme det inn også. Uglene er jo supersøte!
  Ha en fin helg du også 🙂 Klem fra Kardemomme :))

  Reply
 5. Silje Mari 5. marts 2010 at 23:15

  Hei og takk for kommentar på bloggen min:)
  Det teppet her var jo helt nydelig og det inspirerer meg til å lage et eget til mine søte små, men da jeg ikke er så god med symaskinen enda skal jeg kanskje begynne med et lappeteppe til dukken til barna:) Jeg elsker fargene og mønstrene..du er virkelig kreativ:D

  Reply
  1. Karenmarie 6. marts 2010 at 14:35

   Line – Det jeg har brugt til kanten er en gave fra en kollega, vist købt på en eller anden amerikansk side. Jeg har en lille klat af det tilbage og der står “Aunt Grace Classic, from the collection of Judie Rothermel. Ved ikke om man kan få det mere, men det da et forsøg værd :0)

   En fugl i hånden – Ja som du kan læse ved min kommentar til Line er det måske ikke det letteste at fat i :0)

   Rosanne – Ja det er som regel det sidste finish der gør projekterne rigtig flotte, så det er med at samle på gode tips – lærte det selv da jeg sad på Hendes Verdens håndarbejdsredaktion og redigerede tekster – de patchworkdaner kan altså et og anden :0)

   Kardemomme – Ja sommer Danmark kan være ualmindelig smuk og dejligt, at du kan bruge mine tips! Jeg må lige spørge dig om du har min bog “Redesign fra gammelt til nytt” ? den er jo udkommet også på norsk og jeg har et par eksemplarer liggende hvis du kunne være interesseret?? :0)

   Silje mari – Tak skal du ha, og god ide at starte med et lille tæppe til dukken :0)

   Reply
 6. Puk 6. marts 2010 at 18:51

  Hej Karen Marie
  Så fint et tæppe. Jeg inviterer dig til at være med i en lille leg. Hvis du har lyst kan du kigge på min blog.
  KH Puk

  Reply
 7. Mettelicious 8. marts 2010 at 10:48

  Ihhh, det var en fin ide´ med at sætte det i ramme, det ser rigtigt sødt ud. Jeg skal lige sige, at den heldige ejer af det fine tæppe er super glad for det, og hun har taget det i brug.

  God dag fra Mettelicious

  Reply
  1. Karenmarie 8. marts 2010 at 11:18

   Puk – Ja den leg vil jeg da gerne være med på, skal lige vælge mine 5 ting :0)

   Mettelicious – Hvor godt at høre – også dejlig dag til dig :0)

   Reply
 8. brit 21. marts 2010 at 22:49

  Hei:) Fant deg via bloggen Huset ved bekken. Veldig inspirerende å lese om din redesign produksjon. Falt fulstendig for de små heklede uglene og ren overmot måtte jeg bare prøve å lage en.
  Men ikke kan jeg hekle og ikke kan jeg sy så resultatet ble litt stakkarslig..:)
  Kommer helt sikkert innom og lar meg inspirere igjen:)

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *