Sikke dejlige barndomsminder

Sikker Hansen

Jeg har lige været på dejlig kæreste weekend i sommerhuset i Rørvig – SKØNT! I huset har jeg dette Sikker Hansen kort hængende, den smukke Cirkel pige (kortet kan købes i plakatshop). Jeg har sat det på et stykke mønstret Rice papir, ret enkelt og ret effektfuldt og fyldt med dejlige barndomsminder. Min far, som desværre er død for mange år siden, var skiltemaler og reklametegner for bla. Brugsen. Så mit barndomshjem var fyldt med alverdens malerier, tegninger, udkast og emballage – og Cirkel pigen her, står for mig som et af de helt store ikoner fra Brugsen og tiden, Davre pigerne må vel også lige nævnes i den forbindelse, for dem kende de fleste vist også. Med en far som min, som i lange perioder var selvstændig og arbejdede på tegnestue i vores hjem, var der masser af mulighed for at stifte bekendskab med forskellige typer materialer, værktøj og håndværket som sådan. Jeg startede min egen male karriere med at bruge Windsor & Newton pensler, for fars lille prinsesse skulle naturligvis male med ordentlige pensler. På mange måder har jeg fået en rigtig vigtig viden og stil fornemmelse igennem de ting min far arbejdede med, og hans måde at se verden på. Egentlig er jeg vel gået meget i hans fodspor bare på mit eget felt, dejligt at tænke på og bare endnu et billede på hvor vigtigt det er, at ens personlighed bliver fodret med de rigtige indput – tror jeg havnede i den rigtige familie :0)

4 Comments

 1. Karen 22. september 2009 at 23:19

  Jeg elsker også al Brugens fine grafik og skilte m.v. fra 70’erne, som jeg husker fra min barndom og især hos min farmor og farfar. Farmor handlede KUN i Brugsen og vi havde en lille købmandsbutik til leg for kusiner og fætre. Specelt dåserne (der er gået tabt undervejs) skal jeg vist se om jeg kan få fat i.
  Du har et dejligt univers…..tak for kigget.
  Og tak for din mail hilsen.

  Var i øvrigt i Rørvig på havnen forleden, for at lave billeder til næste katalog. Skønt sted.

  Reply
  1. Karenmarie 24. september 2009 at 7:27

   Ja sådan var det også hos mine forældre og så fik man dividende en gang om året for at have været en god kunde, det var den gang :0)
   Sjovt at tænke på at billederne er skudt i Rørvig næste gang der kommer katalog, det vil jeg glæde mig til! Det er øvrigt blevet rigtig fine kataloger.

   Reply
 2. Lavendel 26. september 2009 at 18:05

  Hvor er det dejligt at læse. Du er meget priviligeret – hvor skønt at få det med i rygsækken. Jeg husker dividenden…når vi var på landet handlede vi kun i Brugsen, det var ret charmerende. og billederne er så skønne.

  Reply
  1. Karenmarie 28. september 2009 at 8:29

   Lavendel – Ja sådan føler jeg det også selv :0)

   Vian – du er jo synsk kvinde, de anes i det fjerne ;0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *