Sådan syr du fladsting – tutorial

Så har jeg igen forsøgt mig med at lave små tutorials med broderisting, her kommer den første prøve. Lyden er desværre lidt lav, men jeg håber du kan høre hvad jeg siger alligevel!?Jeg har en ide om, at de små videoer skal præsenteres sammen med en stingtegning, så man har mulighed for at lære stinget at kende på forskellige måder.

Jeg blir´ rigtig glad, hvis du vil gi´ mig dit besyv med om det fungerer, om du kan se og forstå hvordan du skal sy stinget? Det gir´ jo kun mening, hvis det er illustrativt nok!

17 Comments

 1. wilhelmine 15. oktober 2012 at 8:08

  Så fantastisk flott, gleder meg til mere videoer, jeg har så lyst til å lære meg å brodere;)) Ha en fin dag, hilsen Wilhelmines blogg i Norge

  Reply
  1. Karenmarie 15. oktober 2012 at 10:18

   Wilhelmine – Dejligt at også du fra Norge, kan forstå min nye video – og super dejligt at det ligefrem giver lyst til at brodere :0)

   Reply
 2. Mette 15. oktober 2012 at 8:17

  Ihh tusind tak for den fine tutorial. Den har jeg ønsket mig længe. Mon der kommer en om hvordan man brodere skrift ? Hvad er det for en pen du bruger til at tegne op med ?

  Kh Mette

  Reply
  1. Karenmarie 15. oktober 2012 at 18:07

   Mette – Glemte da lige at svare på hvad det er for en pen jeg har brugt, den er fra Clover og forsvinder af sig selv i løbet af nogle timer. Du kan købe den i min shop :0)

   Reply
 3. Karen 15. oktober 2012 at 8:51

  Hej Karen Marie.

  Det giver mega mening, og god ide med både video og tegning – det virker. Jeg håber, der kommer tutorials på andre sting også 🙂
  Tror jeg skal have fat i en broderiramme (ved du har dem i shoppen) også måske et nyt broderiprojekt, har lige sat nogle gamle korsstings ting i ramme, se gerne på min blog.

  God dag.
  Karen

  Reply
 4. Charlotte kaae 15. oktober 2012 at 9:32

  Det er rigtig fint, jeg har også problemer med at lyden er lav når jeg laver video.

  Reply
 5. Katrine 15. oktober 2012 at 9:55

  Den er bare så god! Du har jo lige opgraderet dig selv udi it-kompetencer. Nu er det jo sådan, at der (vi) er mange, som skal se, før vi fatter det. Så de der instruktionsvideoer er bare super. Når jeg skruede op for al lyd, både i youtube-vinduet og hos mig, og Anna så lige holdt mund i 3 min. gik du rent igennem.
  Glæder mig til de mange næste videoer. Det er jo lidt som at have dig i stuen. 😉
  Knus og god efterårsferie
  Katrine

  Reply
  1. Karenmarie 15. oktober 2012 at 10:14

   Mette – Dejligt! Ja der kommer helt klart feler sting og teknikker, dette er startskuddet til en broderiskole jeg længe har haft på tegnebrættet, så ønsker modtages gerne, dit er skrevet bag øret :0)

   Karen – Super, jeg kigger forbi og jep der kommer flere :0)

   Marie -Louise – takker :0)

   Charlotte Kaae – Ja Laust, min fotograf/søn, siger at sådan er det bare på Iphone, jeg vil bestræbe mig på at tale højt og tydeligt :0)

   Katrine – Ja der skal ikke meget baggrundstøj til før det bliver lidt utydeligt, men skønt at den kan bruges alligevel :0)

   Reply
 6. Katrine 15. oktober 2012 at 11:42

  Glemte lige at spørge dig; skal jeg altid have soluvlies på bagsiden, når man broderer? Eller er det kun, når man broderer direkte på strækstof?
  Kh Katrine

  Reply
  1. Karenmarie 15. oktober 2012 at 17:53

   Katrine – Ja du skal bruge Soluvlies på strikvare, faste stoffer af nogenlunde fast kvalitet kan du brodere direkte på, andre lette kvaliteter kan det være godt også at bruge indlægsmateriale på – men der kan du evt. også bruge en let Vlieseline, som kan stryges på.

   Camilla – Ja det kunne nok være en god ide, vil se om det kan lade sig gøre :0)

   Reply
 7. Camilla 15. oktober 2012 at 12:21

  Hej Karen Marie

  Det ser rigtig godt ud, og glæder mig til at se video’er frem dig. En ide kunne være at du tager det arbejder på tætter på kameraet engang imellem, så man bedre kan se hvordan stingene ser ud.

  Camilla

  Reply
 8. Laila Neumann 15. oktober 2012 at 23:14

  Hej Karen Marie. Det fungerer fint. – Blot kom jeg til at tænke på, hvorfor man syr fra højre mod venstre. Det virkede forkert, da jeg så det. Det er som om tråden kommer i vejen. Jeg synes, det må være lettere at starte i venstre side. Så kan man ligesom holde lidt på tråden med venstre hånd. Men hyggeligt er det. Vi var glade for kurset her i Egense Husflid.
  Laila

  Reply
 9. Gitte S 16. oktober 2012 at 10:54

  Hej
  Det er en fin lille vejledning – glæder mig til der kommer flere 🙂
  Min mormor kunne lave det flotteste arbejde med fladsting på både linned, tøj osv. men desværre fik jeg aldrig lært det.

  Hilsen Gitte S

  Reply
 10. Marianne Wittorff 17. oktober 2012 at 19:42

  Jeg tænkte det samme som Laila – fra venstre mod højre ville også fungere bedre for mig.
  Og et lille forslag: Når du ved metode to nævner, at man kan brodere en anden farve ind senere, kunne du jo slutte med at vise hvordan med en anden farve.
  Ellers er jeg enig med de andre – det fungerer godt og rammer klart ned i et behov for den visuelle støtte. Mere af det!

  Reply
 11. Marie-Louise 18. oktober 2012 at 18:32

  Super god tutorial. Min ni-årige kiggede med og forstod det også – og hun ønsker sig nu en broderiramme og tråd til jul. 🙂 Tusind tak for en rigtig hyggelig lørdag. Jeg er virkelig hooked! Jeg sender dig et billede af cardiganen i brug, når jeg har ordentligt lys til et foto. Jeg fik at vide af den 3-årige, at blomsten er fiiiiin. 😉 Kh Marie-Louise

  Reply
  1. Karenmarie 19. oktober 2012 at 12:18

   Marie-Louise – skønt at din datter også forståer den og mindst lige så skønt at blev glad for dit fine broderi :0)

   Laila – Ja jeg kan godt se din pointe, har tjekket div. broderibæger, blev da lige lidt i tvivl om jeg bare har det sting kodet total forkert ind, men det er jo ret let at spejlvende, så tegningen er i forskellige bøger båder fra venstre og fra højre – frit valg :0)

   Marianne – Ja jeg har faktisk i tankerne at lave nogle i retning af “sådan bygger du en flade op – inspiration…” med bla. fladsting. bagsting og noget – men det tager nok liiiige lidt tid før jeg får samlet sammen til at broderiskolen bliver rigtig god :0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *