Papmaché skole #2

Han ser lidt farlig ud ham øgle Kaj, men samtidig ser han nu også ud, som om han gerne lige vil ha et lille nus bag øret :0)

Øgle Kaj er rimelig stor (45 cm høj og 104 cm lang) lavet på et skelet af hegnstråd, stabiliseret med malertape. Kroppen er bygget op med avispapir, som fæstnes med malertape, meget malertape. De førset lag af papmaché er lavet med avispapir og tapetklister – det sidste lag med sort silkepapir. Jeg synes overfladen får et fint levende udtryk, eksempelvis sammenlignet med en malet overflade. Med andre ord så får man meget forærende i udtrykket ved at bruge silkepapir.

Sikke nogen bisser han har! Tænder synes jeg er helt fantastisk sjove at lave, jeg laver dem af flamingo æg og skåret ud med skalpel – på den måde får man en fin rund form at arbejde med. Tænderne males i en lidt brækket hvid. Når de er limet i munden, maler jeg med lidt sort langs kanterne, for at gøre dem lidt mere klamme – rød er også en mulighed, så kan det se lidt blodigt ud.

6 Comments

 1. Rikke 17. februar 2010 at 10:50

  Hej Karen Marie

  Tak fordi du laver denne papmaché-skole. Det komme meget belejliget for mig, for jeg forsøgte i lørdags at lave papmache med mine børn og var mildest talt lidt fantasiforladt mht skelet -og brugte balloner(som sprang inden papmachén tørrede). Det her er da meget sjovere – tak igen for en meget inspirerende blog og alt det, du deler med os!

  KH Rikke

  Reply
 2. kirstenk 17. februar 2010 at 23:39

  Ja, for sulen silkepapiret giver en finish der næsten ligner rigtig hud…Seje tænder, tak for tipset med den sorte kant på tænderne…

  Reply
 3. Anna 19. februar 2014 at 14:50

  Jeg prøver at afslutte med silkepapir. Synes virkelig det er flot. Men når klisteret tører bliver det Hvidt og trækker igennem papiret så der er store hvide plamager 🙁
  Hvad gør jeg forkert? Først havde jeg en slags tapetklister, nu har jeg købt i Panduro hobby som de sælger til det. Men det er samme resultat!!:(
  (Synes ikke det er Hvidt når det bliver desideret Hvidt på avisen eller klatterne på bordet)
  Suk!

  Reply
  1. Karenmarie 19. februar 2014 at 17:02

   Anna – det lyder underligt, jeg bruge helt almindeligt tapetklister(som du køber hos farvehandleren) og det fungere helt optimalt.Kan desværre ikke komme med nogen god forklaring på det problem :0(

   Reply
 4. Anna 19. februar 2014 at 17:46

  Æv, men tak(:
  Hvilket mærke er det? Mit er dana lim. Måske er det en dårlig type papir.

  Reply
  1. Karenmarie 20. februar 2014 at 13:19

   Anna – Mit er fra Henkel og hedder “Metylan special tapetklister” :0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *