Pakkekalender på en aften

Nogle gange må man gerne springe over gærdet hvor det er lavets og gøre teknikkerne simple – det er faktisk en sund opgave for en nørd som mig ind imellem, at total forsimple – så en dejlig opgave da jeg for år tilbage lavede denne pakkekalender til hendes verden.

Sådan gør du: Klip, i Vlieseline, 24 huse i forskellig størrelse, stryg Vlieseline på bagsiden af filt og stofrester – klip firkanter til lommer og sy dem på langs de 3 nederste sider. Klip huset “rent” med en takkesaks og pynt husene med tal.

Jeg har lavet tal med Liner (den neon orange nr.15), med stempler (nr.3), Med Vliesofix/stof strøget på (nr.8 der anes) – på nogle af husene har jeg strøget et Vliesofix felt på hvor tallet stemples eller skrives. Til slut er alle huse pyntet med pailletter, Liner prikker og der er limet bånd, på med limpistolen i forskellig længde. Hele hus kolonien er hængt op på en rundstok ca. 130 cm. Måske ikke en kalender der holder i mange genrationer, men den er glad og farverig og du kan få brugt en masse af dine stofrester.

Vil du ha` flere ideer til pakkekalendre, så kig her, her, her, her og hos Badut, hvor Marina har samlet et helt pakkekalender tema.

Er du blevet forelsket i min udgave af den lette pakkekalender, så sælger jeg den for 300,- kr plus porto. Bare send mig en mail på kontakt@karenmarie.nu

8 Comments

 1. Annika 25. november 2010 at 10:19

  Hej Karen Marie,
  Er det hos Panduro du køber den neon orange nr.15 – Liner?
  Iøvrigt rigtigt hyggeligt til Bizar-bazar. Skal man være Vanløse-borger for at få en stadeplads?
  Mvh
  Annika 🙂

  Reply
  1. Karenmarie 25. november 2010 at 10:41

   Annika – du kan godt købe lignende hos Panduro, har dog ikke helt styr på deres farveudvalg. Liner er fra http://www.CChobby.dk :0) Og du behøver ikke væer Vanløseborger for at deltage i Bizar bazar!

   Reply
 2. Emma Linné 25. november 2010 at 10:20

  Hvor er de bare fine! Dog har jeg ikke særlig mange forskellige slags stoffer, og faktisk ingen stofrester, så husene ville ende med at være i nogenlunde samme farve, og det ville være lidt kedeligt..
  Men super idé! 😀

  Reply
 3. Anja 25. november 2010 at 10:23

  Ja hold da op de er flotte! I år er første år i min søns 10 årige liv han får en pakkekalender. Ellers har han altid fået adventsgaver. Jeg har købt et helt mærkeligt lilla blingbling juletræ i Søstrene Grenes som jeg vil sætte op på hans værelse, og så arrangere pakkerne rundt omkring. Hvis jeg ikke lige havde købt det lilla juletræ, så ville det her helt sikkert ha været en superfin løsning. Tak for det!

  Reply
 4. Marina 25. november 2010 at 11:12

  Søde Karen Marie hvor er den skøn (som alt hvad du laver…) og tak for henvisningen, det er efterhånden blevet et helt fint lille tema og der er endnu et par indlæg tilbage så hvis jeg må vil jeg meget gerne have denne ide med også. I dag holder jeg blogfri for jeg skal både bage en hemmelig skatteø (med hemmelig indbygget skat…), have huset til at ligne et sørøverskib og klippe klistre 14 små sværd. Og så er der selvfølgeligt alt det andet der også lige skal nås når huset i morgen bliver indvaderet af prinsesse-pirater. Det bliver så sjovt og jeg glæder mig.

  Hav en dejlig, dejlig dag.

  Reply
 5. stine Hoelgaard Johansen 25. november 2010 at 23:53

  Kære Karen Marie

  Du er min “pakkekalender-dronning”.
  det er altså de fedeste kalender du laver, så anderledes.
  Den er da også super skøn, den du har i Hendes Verden i denne uge, “alt-på-et-bræt”, kan man vist godt kalde den

  stine

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *