Lidt mere moodboard

Ja hvad fanden taler damen egentlig om?? Jo altså en slags stemnings opslagstavle/collage, hvor ideer, stemninger, udklip, farver, stof, garn osv. sammen skabe en stemning, en stil, som kan danne grundlag for at udarbejde en ide, en kollektion, en opgave. De viste er fra min bog “Genbrug på den fede måde”, hvor hvert afsnit startede med et mini moodboard. Men se en masse andre eksempler på moodboards HER

Det er ikke kun i mit arbejde med design og ide udvikling jeg kan finde på at bruge moodboard – også f.eks. hvis jeg havde gyserne til at indrette et nyt køkken – en opgave jeg med kyshånd skulle tage imod ;0) Det kan være en god ide at lave et moodboard med de ting man synes er smukke, funktionelle, kreative, i de rigtige farver osv. – på den måde kan du få et billede af det du går og forestiller dig i hovedet og kan bedre vælge til og fra, i alle de muligheder der findes – og det er jo ret mange ;0)

7 Comments

 1. mette b 27. januar 2011 at 11:21

  De er smukke. Kan jeg mon genkende dit moodboard til nederdelen i Genbrug på den fede måde?
  Min datter elsker at indrette rum (incl. stue og andre fællesrum) og laver en masse tegninger, inden hun går i gang. Måske jeg skulle præsentere denne måde?
  Klem

  Reply
  1. Karenmarie 27. januar 2011 at 11:40

   Mette b- Du skal da helt klart præsentere moodboard for din datter – hun vil elske det! :0)

   Annika – ja i gang med skas og lim, det er super sjovt og faktsik også lærerigt, at få skærpet sin opmærksomhed på hvad det egentlig er man synes er smukt, fungere osv. – god fornøjelse! :0)

   Reply
 2. Annika 27. januar 2011 at 11:34

  Hej Karen Marie,

  Det var da en fremragende idé.
  Jeg er helt slukket kreativt – men jeg tror faktisk mood-boards kan frembringe nogle gode nye projekter.
  Det skal jeg da lige have afprøvet i praksis 🙂

  Venligst
  Annika

  Reply
 3. Pingback: Lidt mere moodboard

 4. Birgitte Madsen 27. januar 2011 at 16:41

  Jeg forstår begrebet meget bedre nu. Det er en god ide og sjov. Jeg må kunne overføre den til, når jeg skal i gang med at male en ny serie billeder.

  Reply
 5. Annika 27. januar 2011 at 22:31

  Takker 😀
  Har allerede nogle idéer til hvad der skal med – FANTASTISK!

  Reply
 6. Kristin 6. februar 2011 at 15:24

  Det er det bedste indslag i en blog, jeg har set længe. Selv arbejder jeg indenfor videnskab og jeg elsker at finde på nye måder at opstille og sammensætte de forskellige teorier, tanker og metoder, som jeg bruger i mit arbejde. F.eks. bruger jeg tit mind-maps, som kan være en alternativ måde at tage notater på og som kan være med til at se nye veje og perspektiver. Men dine moodboards er super inspirerende og jeg tror, jeg vil prøve at tænke det ind alle mulige steder.. Tak for inspirationen!

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *