Forelsket i en lille pelsvest

patchwork på pels

I dag vil jeg glemme alt om Jante loven og bare bryde ud i jubel over denne lille pelsvest jeg har lavet – er den ikke bare for nuttet!? patchwork stykket sidder på midten af bagstykket. Jeg vil ikke skjule min egen forelskelse, måske det er fordi den er så lille, eller så blød, eller så smuk, eller så broderet, eller også er det bare kærlighed :0) Dejligt når man laver noget man selv kan falde i svime over! Håber ikke i vil slå mig alt for meget i hovedet med gode gamle Jante over al min egen jubel!

pelsvest forfra

Og sådan ser den ud forfra – til sidst, lige en lille detalje af bindebåndet. Rie, hvis du kigger med så er den til Vera.

bindebånd af Liberty stof

Ps. må lige slutte med en undskyldning til jer der i de sidste uger har skrevet spørgsmål til mig her på bloggen – da jeg har været på ferie og samtidig modtaget en masse vidunderlige kommentarer så er i måske druknet i mængden. Send mig endelig en mail hvis du savner svar på din kommentar!

38 Comments

 1. Susanne 19. oktober 2009 at 20:51

  Hvor er den fin !!! Jeg vil også ha en 🙂

  Reply
 2. Katrine K 19. oktober 2009 at 21:15

  Den er utrolig skjønn!

  Reply
 3. Heidi Vandal 19. oktober 2009 at 21:56

  Den er da også bare for lækker!! Kan fiseme godt forstå du er stolt. Mange hilsner og tak for synet, Heidi

  Reply
 4. g u r o 19. oktober 2009 at 22:18

  Heeeelt nyyydelig! 🙂

  Jante kan bare gå å legge seg, for vi vil ikke høre noe fra den kanten, altså!

  Heldige barnet som får ha på seg en så myk og god vest, og heldige mammaen som får gå sammen med barnet sitt…hihi!

  Reply
 5. Trine Fox Maule 19. oktober 2009 at 22:37

  Hej Karen Marie
  Den er da helt vidunderlig. Slet ikke til at stå for. Og man må faktisk godt rose sig selv fra tid til anden når der er noget der lykkes.
  Jeg er ny på din blog, men skal liiiiiiiige tjekke hver dag om der er kommet nyt til.
  God dag til dig med alle dine fíne projekter

  Reply
 6. Karen 19. oktober 2009 at 22:48

  Bryd bare ud i jubel….jeg jubler med. Den er da for lækker!

  Reply
 7. Ulla V. 19. oktober 2009 at 23:43

  Jeg forstår godt, at du kipper med flaget over den fine lille pelsvest du har lavet.

  Den er virkelig i en klasse for sig selv og at du har skabt den, bør du nyde i fulde drag. :))

  Reply
 8. kirstenk 20. oktober 2009 at 6:00

  Det er dejligt at være stolt over at noget man selv har lavet er dejligt…så jubel endelig videre…jeg jubler sammen med dig…den er jo skøn den vest…

  Reply
 9. Juliane | Fröken Skicklig 20. oktober 2009 at 8:43

  Tack för inspirationen, den är så fin! Hoppas jag får lite lugn och ro att sy något till mig själv, hösten behöver en pelsväst, tror jag…

  Varma tankar norrut till dig!

  Reply
 10. christina 20. oktober 2009 at 10:42

  Det forstår jeg udemærket godt.. den er knagme også fed.. Så pyt med jante – han er ude!!

  Reply
 11. Losarinas mor 20. oktober 2009 at 11:15

  Den er bare for fed ! og smuk og nuttet 🙂
  Kan godt forstå at du er stolt !

  Reply
 12. Helle 20. oktober 2009 at 12:43

  Nøj, hvor er den flot. Kan godt forstå at du jubler 🙂

  Reply
 13. Kathrine 20. oktober 2009 at 14:36

  Den ser skøn ud! Hvor får du fat i skindet til dine veste?

  Reply
 14. Puk 20. oktober 2009 at 14:50

  Hvorfor Søren skulle du bekymre dig om Janteloven? Du skal da bare være stolt af din vest og prale med den lige så tosset du vil:) Smuk er den!
  VH Puk

  Reply
 15. Hanne 20. oktober 2009 at 19:33

  Hvor er den smuk!
  Jeg er inspireret og står lige om lidt på hovedet i pelsrest-kassen:)

  Reply
 16. Marie-Louise 20. oktober 2009 at 20:02

  Du skal da bare være ræve stolt af den vest, den er helt fantastisk sød. Jeg er også forelsket. Jeg er også nysgeriig efter at høre hvor du får pelsen fra (ved godt at du fik noget af Rie Elise -som jeg iøvrigt også er helt vild med…altså hendes ting)?
  Tak for de fine armbånd de er allerede taget i brug.

  Reply
 17. Julia 20. oktober 2009 at 21:57

  janteloven er afskaffet, aflyst og afblæst. Og hold nu op, hvor er den fantastisk, den vest. Hvor kommer snitmønstret fra, og mon jeg tør gå i gang med pels? FLOT, det er den altså.

  Reply
 18. Marina 21. oktober 2009 at 17:14

  Janteloven har jeg aldrig givet meget for men klædelig dansk beskedenhed er en udemærket ting. Du er aldrig baldrende, men bare fuld af vidunderlige ideer som jeg nyder at få lov at se. Denne vest er fantastisk smuk og jeg kan godt forstå at du er forelsket i den, det ville jeg også være hvis den var min. Masser af farverige kram fra Fejø.

  Reply
 19. Marianne Wittorff 21. oktober 2009 at 18:25

  Hvor er den fantastisk!

  Reply
  1. Karenmarie 22. oktober 2009 at 8:40

   Kære alle – tusind tak for stor støtte til at give Jante et los i R…. og dejligt at i også kan li´ den lille vest. Snitmønsteret er mit eget, pelsen har jeg købt engro, jeg ved at http://www.skindhuset.dk/ sælger kaninskind som dem jeg har brugt, men jeg overvejer faktisk at sælge (mini shop her på siden) små kit med snitmønster, vejledning, pels og lidt broderi godter – vi får se om jeg springer ud i det!

   Reply
 20. Kathrine 22. oktober 2009 at 13:41

  Små kit man kan købe – det lyder da som en SUPER idé. Det ser jeg frem til 🙂

  Reply
 21. Julia 22. oktober 2009 at 14:49

  Spring endelig ud i det!

  Reply
 22. Marie-Louise 22. oktober 2009 at 16:15

  Ja, jeg synes også det lyder som en fantastisk god ide:-)

  Reply
 23. Heidi 9. november 2009 at 22:27

  Hej!
  Den er bare så fin! jeg er selv på udkig efter pels til at sy en – fx. lilla kanin! men synes de stykker pels jeg er stødt på er så små – kan du oplyse hvor du har fundet dit?

  Heidi

  Reply
  1. Karenmarie 10. november 2009 at 9:13

   Heidi – Jeg har købt mine engros og har faktisk en plan om at sælge små pels kit her på siden, nok i slutningen af denne måned! De kaninpelse jeg har brugt er ca.25 x 33 cm., men de er selvfølgelig meget forskellige alle sammen.

   Reply
 24. Linda 25. november 2009 at 10:31

  Hej :o) Jeg må prøve at sy sådan en skøn vest til min datter…. tror du at du har kittet klar snart? Hvad størrelse er din vest? Min datter er 5 år/116 cm…. Har du brugt 4 stykker kanin? Og har du syet dem sammen på symaskine med en speciel skind nål? Håber du har tid at at hjælpe med alle mine spørgsmål ;o)) På forhånd mange tak. Kh Linda

  Reply
  1. Karenmarie 26. november 2009 at 8:56

   Linda – send mig en mail på kontakt@karenmarie.nu – jeg er stadig i tænkeboks omkring kit eller ej, men lad os snakke om det;0)

   Reply
 25. Sara 30. december 2009 at 19:39

  den er bare en lækker sag, har den været dyr at lave..tænker pels må være dyrt?
  er vild med at du har sat broderi på ryggen..den gør den ret fræk.

  -Sara

  Reply
 26. Kristine 22. juni 2010 at 15:04

  Jeg har først lige fundet vej til din dejlige blog, så jeg har ikke set den fantastiske vest før nu.
  Der er absolut al mulig grund til at være helt oppe at ringe, hvis man har lavet noget så skønt! Rigtig god idé med gør-det-selv kits:-)

  Reply
 27. Hansina Dam 11. maj 2011 at 13:51

  Hej Karen Marie…..Hvor flot og inspirerende side du har her….Jeg tænkte, at den burde være på facebook?
  Men nu har jeg lagt et foto ind af det lille køkken på min side.
  Det er nogle flotte ting du laver, og filthunden…hvor er den bare mega sød og dejlig.
  Jeg arbejde meget med uld – men det er “kun” blevet til strik.
  Du er velkommen at kigge ind på min facebook side hvis du har lyst.
  mange sommerhilsener
  fra Hansina Dam

  Reply
 28. Charlotte 8. juli 2011 at 11:57

  Hej Karen Marie.
  Hvor er den stang smart din vest…. Ka godt forstå at du er rævestolt… Læs: kaninstolt *GG* Ud med Jante, og lad os rose hinanden, for at dele ud af kreativiteten istedet for at holde den for os selv. Super inspirerende at følge din blog og dit kreative univers. Som Hansina efterlyser jeg også at kunne følge dig på facebook, og har også sendt en mail til dig, som sikkert er druknet i ferieforberedelserne som du skriver… :o)
  Synes det er en fremragende ide med kits og vil se frem til at det muligvi bliver sat i værk.
  Fortsat god sommer
  Bedste hilsner Charlotte :o)

  Reply
 29. moon 29. oktober 2011 at 1:30

  Sikke en smart smuk en 😀 har du en guide? har en masse kaninskind og havede lign ideer 😀

  Reply
 30. Annemarie 18. marts 2012 at 10:40

  Hejsa. Har lige læst alle der har skrevet til dig vedr. Den flotte vest. Men kan du ikke oplyse nogle detaljer om syteknikken du har brugt. Da jeg ska sy en Cape til en gallaljole, har Jeg har flg. Spørgsmål til dig: e
  Er det ligegyldigt hvordan du vender og drejer skindene? Er der nogen trådretning ? Klipper du evt. En lille smule pels af på sømrummene for ikke at få pels viklet ind i nålen så den knækker? Hvordan gør du med sømrummene når der er syet foer i? Klippes de helt ned eller hvordan får du sømmen til at ligge fladt? Hvis pelsens længde bliver skindets længde hvordan syer du så foer i? Jeg mener hvis skindet ikke skal lægges op. Kan jeg forsigtigt sy foeret fast ved at sy med hånden og så stikke let ind i skindet? Ja jeg har mange spørgsmål rent teknisk. For det er jo ikke bare sådan at sy i skind. Finesserne ska også være i orden. Kan du svare på alle disse spørgsmål? Jeg ka se der er en der har forsøgt at spørge om nogle finesser men ikke fået svar. Glæder mig til at høre fra dig.

  Reply
  1. Karenmarie 18. marts 2012 at 16:31

   Annemarie – Ja du har ret, det er en masse spørgsmål :0) En del af dem kan du få svar på, hvis du låner min bog “Homemade” på biblioteket, der er hele beskrivelsen og forskellige tips til at sy i kaninpels. Du har nemlig helt ret, der er en del at tage hensyn til når man syr i pels og det er vist lige omfattende nok at beskrive alle tingene her og i øvrigt er det ikke min spids-kompetance at sy i pels, så du må nok ud og finde noget om de bedste teknikker til dit projekt et andet sted. Men held og lykke med projektet det lyder spændene :0)

   Reply
 31. camille 6. april 2013 at 22:28

  jeg er altså også MEGA UHYGGELIGT meget forelsket i din vest karen ;0))))) WAAAUUU den er FED FED FED…specielt er jeg vild med det der patchwork bagpå …..det gav mig en inspiration til noget helt andet ;0) tak ;0) du kan ROLIGT være STOLT af den ;0))) Tillykke med den ;0)

  Reply
  1. Karenmarie 7. april 2013 at 14:30

   Camille – Jamen tak for det, skønt, at du er blevet inspireret af min lille vest :0)

   Reply
 32. Sofia Ryevad 6. april 2016 at 8:02

  Nej hvor er den vest sød hvor er den fra???

  Reply
  1. Karenmarie 23. april 2016 at 20:36

   Sofia – jeg har for år tilbage syet sådan nogle små veste

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *