Farver på min måde #1

Ofte bliver jeg spurgt, hvordan jeg vælger farver og det er så indgroet i mit system, at jeg faktisk ikke rigtig tænker over hvordan, for det er helt intuitivt for mig. Det føles lidt som om jeg har en farve-suger i mit indre, som samler farver i små bunker og finder dem frem når jeg skal bruge dem :0)

Nu har jeg i midlertid sat mig for at prøve at sætte ord på hvad du kan gøre for at øve dig i at blive bedre til at vælge farver, så her er et første forsøg på at vise vej ind i farvernes vidunderlige univers, dog uden det bliver for teoretisk.

Prøv denne guide:

  1. Når du ser smukke farver på din vej så tag billeder, det giver dig masser af inspiration at have et godt arkiv med kombinationer du kan li´ – mit billeder her er fra Marrakech
  2. Se nøje på billedet og prøv at studere farverne
  3. Find broderikassen frem og find farverne i garn, eller tag billedet med dig når du skal købe garn. Du kan også tage små stofrester og andre garnrester med når du øver dig i at finde de rigtige farver. Jeg er total flueknepper med farver, leder gerne efter en præcis nuance tager farver frem og tilbage, før jeg vælger de endelige.
  4. I forhold til farverne på billedet har jeg valgt at tilføre karrygul, pink og koboltblå som ekstrafarver. Orange og blå er komplementærfarver, det vil sige at de står over for hinanden i farvecirklen og på en måde kalder på hinanden og modsvarer hinanden. Her er den orange ikke “ren” men mere lakse-orange og virker derfor ikke så hård og markant sammen med den blå, men den blå giver alligevel kontrast til de øvrige farver.
  5. Når du vælger farver skal du ALTID lægge dem op sammen og det skal være på det materiale du vil brodere på. Farver påvirker nemlig hinanden virkelig meget og du vil opdage at dine farver virker forskellige alt efter hvilken baggrund du lægger dem på. Forsøg din frem ved at tage en farve ind og ud af din bunke.

 

 

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *