Farver og orden

Man kunne mistænke mig for at være et dybt neurotisk ordens menneske, i fredags pudsede jeg vinduer, i dag farveorden, puh ha –  jeg kan meget hurtigt afsløre, at det er jeg ikke! Men jeg elsker at forkæle mine øjne med smukke ting – bøgerne her i farveorden synes jeg giver øjet sådan en ro.

Det er dejligt at kunne lægge smukke billeder på sin blog, når virkeligheden lige foran mine øjne ser sådan ud! Et lille delelement, af et af mine arbejdsborde – lige nu roder det så meget, at jeg har strygebrættet fyldt til bristepunktet. Min ordenssans arbejde i bølger og bølgerne kan blive ret høje før oprydningen starter – hvad med dig, rydder du altid op med det sammen?

14 Comments

 1. RIA 19. april 2010 at 9:37

  Jeg ville ønske, jeg altid fik ryddet op, når jeg var færdig med noget, meeen… 🙂

  Og det med bøgerne? Det kunne jeg også have fundet på (læs: sådan HAR min bøger stået – indtil jeg fik mand og børn)… 😀

  Reply
 2. violykke 19. april 2010 at 9:48

  Nej det kan man ikke just sig, man kan ikke se mit arbejdsbord. hvad er det for en sommerfugl man kan se bagerst på dit billede, ser fin ud :0)

  Reply
 3. En fugl i hånden 19. april 2010 at 10:17

  Det kan du lige præcis tro, jeg ikke gør… jeg er som du selv mest til bølgegang… Og i øvrigt er mine bøger (og dvd’er) også farveorganiserede, og jeg æææælsker at min virkelighed på bloggen er lidt mere poleret end den herhjemme, og kan helt ærligt absolut også bedst selv li’ at besøge blogs med skønne billeder… Kræs for øjnene, slik til øjne… nam, nam 🙂

  KH Helle

  Reply
 4. En fugl i hånden 19. april 2010 at 10:18

  Til gengæld mener jeg også, at det knap så polerede hjem er mest hyggeligt at bebo, så egentlig meget godt, langt de fleste af os er nogle rodehoveder, der organiserer og skaber orden i bølger, tror jeg…

  Reply
 5. mette b 19. april 2010 at 10:23

  NIX! Mange (min bedre halvdel fx) ville måske gå så vidt som til at sige, at jeg sletikke ejer det gen!
  Men jeg har også mine lyse øjeblikke, hvor jeg får ordnet en del af rodet, hvorefter jeg fordyber mig i noget af det jeg lige fandt under oprydningen…

  Som Helle er jeg også vild med de små oase-billeder, hvor alt rodet ikke kan ses ;o)

  Reply
 6. Dorthes Roderier 19. april 2010 at 10:32

  Jeg kan jo godt lide det med oprydning – det er ingen hemlighed! Men jeg kan også godt lide kreativt rod, så når jeg er i gang roder jeg helt vildt, men når jeg så ikke skal arbejde mere med det – så bliver det pakket væk. Det har måske også noget at gøre med at jeg bor på meget lidt plads… Men jeg kan også godt lide at når jeg så kommer igen er der en clean slate – det er ikke forudindtaget hvad jeg skal lave når jeg sætter mig ved bordet og jeg skal ikke bruge tid på at rydde op inden jeg kan gå igang… :o)

  Reply
 7. garn, hund & kat 19. april 2010 at 10:53

  stort set. Det giver ro og overskud og mere tid til kreativitet og fordybelse

  Reply
 8. Stine Hoelgaard Johansen 19. april 2010 at 11:00

  ….. kan du så lige se at komme hjem til mig et smut, jeg er ved at gå til i nullermænd og slørede vinduer, hvordan mon vejret er udenfor??
  God dag Stine:)

  Reply
 9. anne 19. april 2010 at 13:57

  Rotete…hos meg???
  Jepp!!!
  Det blir liksom aldri helt ryddig……
  Så kan man jo spørre seg hva som er viktig?!
  Ha en fin uke :o)

  Reply
 10. Anne D 19. april 2010 at 14:09

  Jeg kan faktisk godt lide at rydde op… eller måske skulle jeg hellere sige lave systemer. For den sådan hverdags-almindelige oprydning er ikke så spændende. Men sådan noget med at tage ALT ud af reolerne og stille det på plads igen – rigtig ordentligt – det kan jeg godt lide.

  Og hvorfor er det for øvrigt at det altid er på strygebrædtet at alt roderiet ender??

  Reply
 11. Marianne Wittorff 19. april 2010 at 15:47

  Rydder op? – Neeeeeej, det har du jo set, at jeg ikke gør 🙂 Jo, lidt, men der er ikke plads til at gøre det færdigt. Jeg siger altid, at aktive mennesker roder. Det kunne måske være dejligt at have ugebladslæsning som eneste hobby. Som om. Det ville jeg hade.

  I øvrigt blev det først rigtig galt, da jeg mødte dig og blev bidt af genbrugsstof – det fylder forfærdelig meget. Men tak for at jeg mødte dig. Og tak for at vidergive interessen for genbrug.

  Reply
 12. Maria Kirkeby 19. april 2010 at 18:00

  Strygebrædtet er lige præcis også der mit rod tårner sig op., Måske fordi at jeg så kan holde en lille bar plet midt på skrivebordet!
  Ellers har vi de faste “rodesteder” her i huset. Den ene ende af spisebordet, den ene ende af køkkenbordet, den ene ende af sofabordet, et hjørne i entreen osv! Resten af huset ser næsten ok ud! Sådan er det vist bedre. Jeg har læst at kreative mennesker skal have lov at rode for at trives! ….Hm!

  Mvh Maria

  Reply
 13. unikarina 19. april 2010 at 20:58

  Jeg kan godt lide, at der er ryddet op. Det giver ro til tanker. Men i mit kreative værksted, så hersker der kreativt rod indimellem. Jeg kan være i en kreativ proces – med masser af stofbunker, tråd og dippedutter omkring mig. Og det fungerer. Men pludseligt tager det overhånd, og min kreativitet kan ikke “ånde”. Så skal der ryddes op og skabes plads. Og så kan kreativiteten flyde igen. Så kan det godt være at det hurtigt roder igen…

  Reply
  1. Karenmarie 20. april 2010 at 8:27

   RIA – Ja det er bare ikke altid der er tid til den slags pjat, men det er trods alt også vigtigere at bruge tiden på amnd og børn :0)

   Violykke – Nej heller ikke mit! Det er en applikeret sag, som jeg nok skal smide på bloggen senere, den er en del af en sag jeg har lavet til hendes Verden :0)

   En fugl i hånden – Ja jeg er fuldstændig ening, det er skønt at se på smukke billeder. det er vel i virkelighed også det vi alle gør når vi går på besøg, drømmer lidt, bliver inspireret og suger skønhed til os
   Også helt enig, et hjem skal der bo mennesker i, derfor skal man også kunne se dem og deres gøren og laden. Hvem gider bo i et boligkatalog, ikke mig i alle tilfælde :0)

   Metteb – det lyder som noget jeg kender det der med at fordybe sig midt i rodet. Jeg kan bedst lide at få ro imellem mine lidt større opgaver, men som det f.eks er lige nu, så glider den ene opgave lige så stille ind over den næste – og på mystisk vis glider rodet med :0)

   Dorthes Roderier – nej det ville da også være en fejl nu hvor du lever af at hjælpe andre med at få gang i oprydningen! Kender udemærket det du beskriver, at det er dejligt når der er åbent bord. Jeg hører også til typen der skal rydde op på det ydre når der er rod i det indre – måske kommer der lige om lidt en ordentlig gang oprydning på mit værksted, synes jeg trænker til gennemtræk på øverste etage :0)

   garn, hund, kat – tror der er mange der gerne ville eje lidt af det gen :0)

   Stine Hoelgaard Johansen – ups det der med nullermænd det er jeg ikke så vild med, men måske et bytte med noget cykel kunst??

   Anne – Ja det er nemlig det aller vigtigst at spørge sig selv hvad der er vigtigst :0)

   AnneD – Ja systemer er dejlige at lave, hvis man har tid – og det er skønt når sagerne fungere optimalt og funktionelt. strygebrætte er hos mig når alle andre flader er fyldt, så kommer strygebrætte i brug – skal nok lige nævnes jeg jeg er dybt priviligeret med et stot værksted med god plads og flere borde, men strygebrætte lider stadig :0)

   marianne Wittorff – tak du søde og i lige måde, jeg er også meget glad for at kende dig! At aktive mennesker roder, det kan vi jo være glade for – ugebladslæsning som eneste hobby, nej du har ret, lyder ret urealistisk, så hellere rod :0)

   Maria kirkeby – ja det kræver rod for at kunne udfolde sig, det er jeg helt enig i, man kan ikke gå og rydde op i en uendelighed mens man arbejder. Jeg roder også mest på mit værksted og den lille bare plet på bordet den bliver for tiden genskabt hver morgen :0)

   Unikarina – det er også sådan mine bølger fungerer, lige for tiden er jeg vist tæt på en oprydder – skulle man jo også tro når jeg ligefrem skiver om det her på bloggen :0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *