Et håndarbejds liv

Og ikke et hvilket som helst håndarbejds liv, nej et fyldt med smukke sting, farver og delikate detaljer – alt det som Birthine var en mester til at udtrykke i sine broderier. Det jeg her tager hul på, har taget mig langt tid at finde ordene til, for det er så trist. Birthine døde for en måned siden, efter lang tids sygdom og hun var en fantastisk broudøse og en kær broderi ven.

I aftes fik jeg Birthines håndarbejds-liv ind i min gang i små og store kasser, sirligt sorteret i farver, kvaliteter, emner og produkter – små halvfærdige broderier, fine stoffer og sjove fund – alt sammen ting Birthine har synes om, har fundet ude i verden og samlet igennem et helt liv. Det er så overvældende at ha` den ære at skulle brodere videre med Birthines garn, at skulle lægge hendes arv ind på mine håndarbejdshylder og at skulle dele ud til andre broderi elskende, af de ting hun holdt så meget af. Men det føles også dejligt, at Birthine ønskede, at sådan skulle det være, at vi der delte hendes passion skal brodere videre med en tråd hist og pist fra hendes gemmer – på den måde vil Birthines smukke tanke blive broderet ind i mange fine broderier – så tak Birthine for det du har givet os!

Update! Kan fortælle, at du det næste år kan besøge Birthines website og se hendes smukke knapper der!

12 Comments

 1. Anette 21. november 2011 at 12:15

  For ikke mange måneder siden opdagede jeg Birthines smukke knapper og kastede mig straks ud i at brodere en selv.
  Da jeg skulle havde lavet mit første værk til knap i City Sycenter fik jeg at vide hun var gået bort.
  Så trist, så trist!
  Men hvor er det dejligt at høre at det er dig der har overtaget den store del af hendes liv.
  Jeg er taknemmelig for at jeg fandt frem til hendes univers og at det lever viderer gennem dig 🙂

  Reply
  1. Karenmarie 21. november 2011 at 12:29

   Anette – dejligt at høre at du er blevet inspireret af Birthine, det ville hun være blevet glad for at høre :0)

   Reply
 2. Marina 21. november 2011 at 12:39

  Å. Det er aldrig nemt at miste et menneske der står en nær og heller ikke at miste et forbilled. Jeg kan godt huske hendes smukke knapper som jeg forelskede mig i og en farvesans som den er et gave til os allesammen. At du har arvet kasserne er en ære, men en ære som jeg ikke kan tænke mig at nogen kunne bære bedre.

  Reply
 3. Ida 21. november 2011 at 15:37

  Sikke en ære og ansvar. Jeg har kigget de andre indlæg om Birthine igennem, og det er en fantastisk sirlighed og detaljegrad, hun mestrede.

  Reply
 4. Hanne 21. november 2011 at 16:54

  Birthine kunne noget helt særligt – og hendes farve- og detaljesans var unik.
  Jeg synes, du er den ehlt rette til at bære Birthines arv videre, og jeg glæder mig til at se dine “Birthine”-frembringelser.

  Reply
 5. Katrine 21. november 2011 at 22:36

  Så sørgeligt. Og så livsbekræftende, at Birthine havde ønsket, at du skulle føre hendes ting videre. Men man bliver lidt trist…

  Reply
 6. Gitte Aunfelt 21. november 2011 at 23:26

  hvor trist at hun ikke er her mere jeg og min søster havde indimellem besøg af Birthine i vores lille butik på Jernbane allé hvor hun viste frem at sine nye kreationer ud i knappeuniverset – hun havde en helt unik sans for kombination af farver og mønstre – og hvem kunne være en bedre til at videreføre hendes ideer end en superkreativ kvinde som dig

  Reply
 7. Ulla V. 22. november 2011 at 16:57

  Det er jeg vel nok ked af at høre. Birthine har været en kæmpestor inspiration med sine smukke og unikke broderier og knapper. Og jeg blev altid glad – og stolt – når der lå en kommentar fra hende på min flickr.

  Du er heldig at have kendt Birthine personligt – det var tydeligt at mærke, at hun var en rar og ganske særlig kvinde…
  Jeg er sikker på, at du vil bringe hendes broderi og materiale skat videre på den allerfineste måde.

  Reply
  1. Karenmarie 23. november 2011 at 9:49

   Kære alle – Tak for jeres super dejlige kommentarer, jeg skal gøre alt hvad jeg kan for at brodere lidt Birthine ind i mine broderier :0)

   Reply
 8. Linda A-B 23. november 2011 at 10:31

  Jeg kendte også Birthine som et utroligt dejligt, varmt og kreativt menneske. Jeg blev ked af at høre, at hun ikke vandt over sin sygdom. De ting, jeg har af hendes vil jeg værne særligt om.
  Linda A-B

  Reply
 9. Lene L N fra Tyskland 25. november 2011 at 21:36

  Oh nej! Vi var flickr venner! Derfor var hun pludselig väk! Godt at du har faaet hendes ting…

  Reply
 10. Anette 26. november 2011 at 12:36

  Ja rigtigt ærgerligt at hendes hjemmeside/flickr er lukket ned :`
  Der burde hun være til tid og evighed

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *