En kommode for livet

Denne kommode har fulgt mig hele mit liv, engang boede den i mine bedsteforældres sommerhus i Rørvig, var hvid med grønne skuffer og jeg sov ved siden af i køjeseng, med mine søskende. I firserne blev den afsyret, det var tider med alt det afsyrede :0) Siden har den være hvidpigmenteret og sidste omgang den har fået, er sort med nye porselænsgreb fra Casalinga. Der er noget helt fantastisk ved, at et møbel kan følge en, hele ens liv og blive ved med at forvandle sig til en elsket del af ens hjem. Jeg hører til en af dem der har flere ting med mig helt fra min barndom, på en eller anden måde er der noget trygt og charmerende over den slags møbler – kender du det?

 Kasserne er fra House Doctor.

14 Comments

 1. Maria 6. maj 2010 at 8:44

  Wauw den er bare flot i den sorte udgave.. og jo dejligt med møbler og ting der kan følge ens liv..

  Reply
 2. Marianne 6. maj 2010 at 9:12

  For søren da den er flot som den står der!

  Reply
 3. mette b 6. maj 2010 at 9:58

  Sikke en dejlig kommode med så mange udtryk undervejs. Jeg har også møbler der stammer fra min barndom og som jeg ikke skiller mig af med – og som også måtte ofre sig under den store afsyringsperiode.

  En lillebitte kommode lavet af min tipoldefar, som var snedker. Et chatol som min mor fik som skrivebord da hun var barn. En sær skammel. En karlekammerseng.

  Alle sammen skatte, jeg ikke skiller mig af med.

  Reply
 4. Frau Putz 6. maj 2010 at 12:46

  Det er altså også en smuk “grundform” din kommode har. Ellers havde den nok ikke været så elsket.

  Jeg har heldigvis en masse gamle møbler. De fleste er arvet fra min mormor og morfar, men enkelte er også klunset.
  Kvaliteten af gamle møbler er bare så meget bedre end det man kan købe i dag (Med mindre man har et pengetræ i baghaven, og det har jeg desværre ikke). Med en gang maling kan de fleste gamle møbler få nyt liv – med mindre man elsker dem for lige præcis den patina de har.

  Et af de kæreste møbler jeg ejer, er min mormors gamle gyngestol, som hun sad i hver eneste dag, mens hun strikkede. Jeg kan stadig se hende for mig…

  KH Frau Putz

  Reply
 5. christina 6. maj 2010 at 19:16

  Hej Karen Marie – den er bare rigtig fin den kommode.. jeg har nogle af de gamle bogkasser hængende på pigernes værelser i den kedelige bøge farve.. de skal males.. jeg kan bare ikke finde de rigtige farver… men sort skulle de bestemt være, hvis det var til min stue.. din reol er så fed..! Kh C

  Reply
  1. Karenmarie 7. maj 2010 at 8:41

   Maria – ja synes også den blev ret sej og moderne, vildt hvad en gang farve kan ændre :0)

   Marianne – Dejligt at du kan li`den :0)

   Matteb – hvor lyder det fint med sådan en mini kommode, mon du har nænnet at male dine ting? :0)

   Frau Putz – Sikke et dejligt minde med din mormor, jeg kan næsten se dig sidde i den nu på samme måde som hende. Du har ret min kommode har en fin grundform og som dig har jeg heller ikke noget pengetræ og det er måske også godt det samme, for alt andet lige er der bare mere personlighed i de ting der har en historie og, som man selv sætter sit præg på :0)

   Christina – Kender godt det der med ikke at kunne bestemme sig for farver, jeg er tit en kylling og ender i de lidt neutrale farver, men på det sidste er det da blevet til nogle farve sager. I den sammenhæng er det skønt at have sommerhus, der kan jeg få afløb for nogle af de lidt mere farverige ideer jeg har :0)

   Reply
 6. Iben 8. maj 2010 at 15:46

  Hej Karenmarie
  Hvor er du kreativ – elsker dine fine ting!
  Jeg skal altså lige høre om du har en god idé til at fikse et karlekammerskab op? P.t. er det afsyret og har hylder og glaslåge. Planen er at det skal ind og stå på min datters børneværelse, så der kan komme lidt styr på legetøjet. Er det noget med at male det? Eller noget med tapet? Hvad tænker du?? Glæder mig til dine fif :o)

  Hilsen Iben

  Reply
  1. Karenmarie 10. maj 2010 at 8:04

   Iben – Du kunne vælge en farve som din datter holder af og male skabet i den, hvis du er mest til det “sikre” så er hvid jo altid flot. Uanset om du vælger den ene eller anden farve kan der dekoreres med tapet/mønstret papir på bagbeklædningen i skabet. Men det kommer også an på hvad du skal have i skabet om det bliver for rodet med tapet – ellers kan du vælge at male med en anden farve inde i skabet :0)

   Reply
 7. Michaela 9. maj 2010 at 19:33

  Det er så skønt med “historiske” møbler. Det er fantastisk smuk kommode.

  Reply
 8. Thea 11. november 2010 at 21:15

  Hej Karen Marie kender det er sted hvor jeg kan købe en kommode magen til?

  Reply
 9. Anita 6. april 2011 at 8:34

  lækker lækker kommode. Smukke greb. Står lige og mangler nogle pang, til min sorte kommode.

  Reply
 10. Thea 6. maj 2011 at 19:35

  Hej Karen Marie:). Kommoden der er den flotteste jeg nogensinde har set, jeg er selv igang med et lille projekt om at lave en der ligner

  Reply
 11. Iben 30. september 2013 at 13:31

  Hvilken type maling, bruger du? Jeg skal selv til at male en kommode og håber på et fint og ensartet udtryk ligesom din.

  Dog vil jeg have hver skuffe i hver sin farve, så håber på at kunne købe meget små mængder farve. Det lyder som om, du har god erfaring i at male din kommode, så har du nogle tips?

  På forhånd tak

  Reply
  1. Karenmarie 30. september 2013 at 13:42

   Iben – Jeg bruger ret ofte maling fra Flügger, de fungere optimalt, men du kan ikke få dem i meget små mængder. du kunne evt. vælge et par farver som kunne blandes indbyrdes, så du selv kan blande nuancer til dine skuffer. God fornøjelse :0)

   Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *