Dit besyv og en lille gave

Nye workshops på tegnebrættet, jeg kalder dem “fyraftens workshops” fordi de ligger på tirsdage kl.16-20 og de henvender sig til dig der gerne vil have nye konkrete input til din textile værktøjskasse. Indholdet kommer til at spænde fra helt konkrete syteknikker til beklædning og til mere kreative/farverige håndarbejdes teknikker.

Gave til dig!

Og her kommer du ind i billedet, for jeg vil super gerne ha` dit besyv med! Altså hvad kunne du tænke dig at tage på fyraftens workshop for at lære?? Blandt alle jer der kommer med ønsker og input til koncept “fyraftens workshop” trækker jeg lod om en gratis fyraftens workshop efter eget valg, så kom glad og smid dine ønsker og ideer i puljen! Jeg trækker lod d.4 oktober.

De første 3 workshops er planlagt og mange har spurgt efter applikation så derfor “sy en notesbog og lær applikations teknikker” d. 15 november kl.16-18, se mere HER. Den næste er “lær at sy små figurer over karton” perfekt lige op til jul, d.6 december kl.16-20 se mere HER. Og sidst, men ikke mindst “lomme værkstedet – lær at sy den påsatte lomme, stiklommen eller den paspolerede lomme” d. 24 januar 2012 se mere HER.

 

30 Comments

 1. Mette Nobel 22. september 2011 at 9:04

  Kære Karen,
  Lyder super med fyraftens-værksted. Jeg kunne super godt tænke mig et kursus, hvor jeg lærer at lave en bluse/overdel om til en tunika/kjole, eller laver en kjole efter en jeg allerede har i skabet, som jeg synes sidder godt.
  Jeg er alt for dårlig til at prøve det af selv – min kreative tid er begrænset, så skal jeg sy, skal jeg virkelig vide at det virker… Og jeg så jo til nederdelskurset at man faktisk kunne tegne en nederdel af…men det var bare noget andet når du stod lige ved siden af, parat til at hjælpe ved hvert spørgsmål, stort som lille…..Håber du forstår hvad jeg mener.
  Må samtidig sige at jeg synes lommeværkstedet lyder rigtig godt!!!
  KH Mette

  Reply
 2. Lene 22. september 2011 at 9:13

  Jeg kunne godt tænke mig at gemmengå forskellige broderi teknikker, for jeg syntes altid du har sådan nogle fine broderier / applikationer på dine ting.
  Men altså hvor man lærer de små knuder, kastesting, og hvad de nu alle sammen hedder…

  Reply
 3. Trine Fox Maule 22. september 2011 at 9:27

  Bisselæg og paspolerede lommer ville stå højt på min ønskeseddel.

  Reply
  1. Karenmarie 22. september 2011 at 9:43

   Mette Nobel – Jeg er faktisk booket til en tunika workshop i Danmarks håndarbejdslærer forening her i november i KBH. 4 timer er lidt for kort tror jeg, men det kunne jo være en 1-2 workshop :0)

   Lene – Ja det er en god ide, den ligger allerede i mit indre :0)

   Trine – Åh ja bisselæg er så fine, dem har jeg ikke lavet længe – god ide! :0)

   Reply
 4. Mia 22. september 2011 at 9:58

  Jeg kunne da godt bruge et lynlås-kursus – altså selvom jeg ved at både du og andre har skrevet fine vejledninger på nettet, så ville det være fedt lige at blive taget i hånden et par timer og få det lært ordentligt 🙂 Det kunne så være i kombination med en anden lille instruktion!

  Kh. Mia

  Reply
 5. Ellen 22. september 2011 at 9:59

  Jeg kunne tænke mig at lære at lave kantebånd selv, så man kan vælge noget andet end de ensfarvede der er i udvalg herhjemme- og så måske noget om hvordan man syr dem nemmest på 🙂

  Reply
 6. Annn Karin 22. september 2011 at 10:01

  Kære Karen.Jeg synes det lyder rigtig godt med de korte workshpos, og jeg har nogle ideer til hvad jeg kunne have brug for:
  stoffernes muligheder og begrænsninger
  valg af symaskine
  hvordan ændrer du en kjole til nederdel og bluse
  stofretninger i forhold til emnet du skal arbejde med
  julegaveideer, for eksempel:
  grydelapper (lyder kedelig, men er det ikke)
  applikationer på håndklæder så de bliver personlige
  bogbind – så det også bliver personlig
  din gamle vest som du elsker – ny eller i nye klæder?
  hat eller hue – hvordan kan den komme til at se ud så den bliver personlig
  vanter – se ovenstående

  Vi lever i en tid hvor der er knapt så vide økonomiske rammer som vi er vandt til, så det at få noget nyt tøj uden at komme noget nyt er helt i top, så også frakker pg jakker ville være aktuelle

  Reply
 7. Pingback: Dit besyv og en lille gave

 8. Annika 22. september 2011 at 12:12

  Kære Karen Marie

  Jeg har en fin Overlock-maskine stående og vi er desværre aldrig blevet slyngveninder 🙁

  Kunne virkelig godt tænke mig, at lære at få den trådet ordentligt, så der er en ordentlig fasthed i trådene og så få nogle input til, hvordan jeg kan bruge den ud over at sy en fed jersey-cardigan, som jeg har i tankerne 😉

  Venligst
  Annika

  Reply
 9. Charlotte kaae 22. september 2011 at 15:01

  God ide, med korte workshops. Hvad med Re-design, både i form af ny form eller dekoration, evt begge dele.
  Charlotte Kaae aka Knitting by Kaae

  Reply
 10. Lizet 22. september 2011 at 15:29

  Lyder som en fantastisk ide, Karen-Marie.
  En workshop, hvor du hver gang viser en lille finurlighed såsom den famøse lynlås, lav-selv-skråbånd, lav-selv-tittekanter (Pippingbånd eller hvad de hedder), pynt med skråbånd, pynt med tittekanter, rynkning, omforandring (Hedder det det?) osv, efterfulgt af et par timers fri-leg ville være fuldstændig fantastisk 😉

  Oh skræk – jeg har først fri kl 17 om tirsdagen… – det må der laves om på…!

  Reply
 11. Fru Beck 22. september 2011 at 16:08

  Hej Karen Marie
  Jeg ville gerne på en fyr-aftens-workshop hvor jeg kunne sy små hverdags-ting. Fiffet til den kreative pung, nøglering, notesbøger osv. Var på din applikations-workshop og blev meget inspireret.

  Reply
 12. Marie-Louise 22. september 2011 at 16:19

  Altså det med broderier kunne være fedt, specielt mhp. at costumize sit eget tøj og når vi nu er ved dét, så tænker jeg også på costumizing i det hele taget. Hvordan ændre man på tøj man allerede har.
  Kh.
  Marie-Louise

  Reply
 13. Annemette 22. september 2011 at 19:01

  For det første synes jeg at ideen med fyraftens kurser er genial. Det kan være fleksibelt at trække en eftermiddag ud af familieplanen, end en hel lørdag.
  Jeg ville gerne have kurser i:
  lynlåse, applikation, lækre detaljer, “how-to-fixe-op en gammel t-shirt”… eller de slidte bukser.
  Til folk med mindre børn kunne kurserne handle om personligt børnetøj – evt. hvordan man pifter stangtøjet op.
  Jeg vil holde øje med hvornår fyraftenskurserne kommer.
  Annemette

  Reply
 14. Gitte 22. september 2011 at 21:14

  Fyraftenskurser lyder som en rigtig god idé, det er lidt nemmere at få til at passe med familielivet end hvis man (mor) skal være væk en hel dag. Jeg kunne godt tænke mig et lynkursus i broderi eller applikation. Årstidsbestemte kurser kunne også være godt – f.eks. med fint julepynt.

  Reply
 15. Anette 23. september 2011 at 11:32

  Hej Karen Marie

  Jeg bakker op om en Juleworkshop.
  – Fx sjov til træet både m. stof og papir
  – Julekort collager m. f.eks garn/broderi og glimmerværk.

  Efter Jul kommer Nytår.
  Her kunne det være skønt med en hovedpyntsworkshop.
  Skørt, smuk, flot, imponerende

  Det kunne også være
  Broderi, hvor man kombinerer garn med stof på en strik. Og hvordan undgår man at stoffet trevler. Og kan man bruge alt slags garn?

  Kh Anette
  Og tak for alle de skønne tips og ideer som du deler ud af! 🙂

  Reply
 16. Katrine 24. september 2011 at 14:07

  Jeg tilsluttede mig jo allerede idéen til nederdelekurset. 😉 Men synes jo, at det er en super idé. Overdels/tunika, jule-halløj, “frihånds”-broderi, andre sy-krea-ting end tøj, vest med pelsbesætning…

  Reply
 17. Jeanett kaare 24. september 2011 at 14:24

  Børnetøj. Syr selv. Men tænker det vile give super fed inspiration at ære mange samlet.
  Både i forhold til enkle modeller men lige så meget for at få” pyntet” dem…
  Her er jo masser af inspiration og tænker jo flere jo bedre kan være med til at inspirere hinanden:)

  Reply
 18. Dorte 25. september 2011 at 22:53

  Herlig ide med de korte kurser. (kan dog være svært for nogle at nå det til kl. 16, men lad det nu ligge.)
  Jeg ville gerne have et “sådan bliver du venner med strækstoffer”, med gode tips til, hvordan man holder styr på de sørens sager! 🙂
  Andre ting kunne være “dus med dit foer til kjolen” eller måske “designdetaljer”, hvor du giver lækre tips til, hvordan den hjemmesyede kjoler på det lidt lækrere look, der gør den unik og ekstra hip.

  Reply
 19. Lene 30. september 2011 at 19:15

  Uha…hvad med et kursus i idé udvikling…

  Reply
 20. ulla 30. september 2011 at 21:39

  Kunne være fedt med en fyraftens-workshop med fx. tips og tricks til hvordan, alt det “kedelige” som indlægsmaterialer, oplægning, lynlås og flotte finish metoder, bliver til en spændende og sjov opgave (så man får færdiggjort alle ens projekter…)

  Reply
 21. katrine 30. september 2011 at 22:17

  Noget med forskellige Broderisting vil være guld. Og også noget om grund principperne i Patchwork. Noget grundlægende, som man så selv kan arbejde videre med, og så måske komme på et “fortsætter” kursus. ja tak…

  Reply
 22. fru sommer 1. oktober 2011 at 19:10

  idé udviklingskurset lyder lokkende ?
  jeg er på…
  sommerhilsner

  Reply
 23. Mette Guldbæk 2. oktober 2011 at 9:59

  Hej Karen Marie,
  Fyraftenskurser, det er bare en god ide(c: En Eftermiddag/aften med tips og tricks, applikationer, Pif din gamle t-shirt op, gør den simple nederdel rigtig fin igen. Notesbøger og leg med tape….
  Varme efterårs hilsner
  Mette

  Reply
 24. Maja 2. oktober 2011 at 22:25

  God ide med kortere eftermiddags-/aftensworkshops!
  Ønsker:
  – Børnetøj
  – Lommer (indvendige)
  – Og så tilslutter jeg mig julekrea-ideen!

  Mvh. Maja

  Reply
 25. Charlotte Kjærgaard 3. oktober 2011 at 11:45

  Jeg kunne godt tænke mig, at få lavet et grundmønster til overdel, eller underdel, så ud fra dette mønster fik syet noget tøj, der bare passer én.

  Reply
 26. Puk 3. oktober 2011 at 16:02

  Hej Karen Marie

  Hvis jeg kan nå at være med, vil jeg sige:

  -en workshop i at sy enkle og smukke toppe/overdele med læg, bieser eller flæser
  -en workshop i frit broderi med inspiration til anvendelsesmuligheder

  Tusind tak for sidst i øvrigt:)
  Knus Puk

  Reply
 27. Pia 3. oktober 2011 at 18:43

  Hej Karen marie…..Kunne godt tænke mig et fyraftenskursus hvor man kunne sy en total sej taske til mobiltlf…..eller en smart toilettaske…Det hele med f.eks. applikationer på…
  Hilsen Pia

  Reply
 28. Pia 4. oktober 2011 at 15:18

  Style din yngling taske, kjole eller hvad det nu er,
  du elsker, men ikke gå med mere.
  Fantastiske ting du laver !)

  Reply
 29. mette green 4. oktober 2011 at 22:28

  Hej. De ting du laver er en kæmpe inspiration for mig. En workshop med lynlås, applikation eller som en anden skrev små punge og penalhus pyntet personligt. Hilsen mette

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *