Der var engang en lille hund

Ja altså der var engang hvor jeg nålefiltede en lille hund, en gave til min veninde, som er hundeejeren. Og hold da op hvor var det sjovt og svært – altså svært fordi jeg ville have, at mini Monty skulle ligne sin “storebror” helt præcist – svært fordi den på et tidspunkt til forveksling lignede en hest, og jeg var ved at smide håndklædet i ringen. Men det endte lykkeligt, så lykkeligt at den rigtige Monty stod undrende og stirrede på mini Monty.

Jeg brugte teknikkerne fra en helt fantastisk japansk bog (oversat til dansk), Filtede hunde – der på ægte japansk vis er perfekt i sine teknik forklaringer. Hunden bygges op omkring et lille ståltråds skelet.

Der er en masse forskellige hunderacer i bogen – så jeg bruget et foto af Monty, så hans tegninger og farver kom til at ligne helt præcis. Nu siger jeg godt nok at det var svært, men jeg har givet min niece bogen og hun lavede en fin lille hund og var nok 11 år – så jeg tror godt nogle af teknikker kan bruges på SFOén eller i skolen – hundene er i alle tilfælde så nuttede at du helt sikkert får lyst hvis du ser dem!

9 Comments

 1. Pingback: Der var engang en lille hund

 2. Merete 11. maj 2011 at 9:50

  Jeg har vel prøvet det meste indenfor krea, men ikke filtning. Sidste år købte jeg så et kit, som jeg tænkte vi skulle prøve, mine piger og jeg. Min store på 10 tog så resolut tingene og gik i gang uden at læse instruktion eller noget, for det havde hun da fuldstændig styr på! Det havde hun da lært i skolen.
  Så var jeg dælme en super stolt mor. Og datteren lavede de skønneste fugle som julegaver til alle sidste år -bare ikke til mig for da var hun blevet træt at at filte;-)
  Merete

  Reply
  1. Karenmarie 11. maj 2011 at 9:59

   Merete – ja de børn kan bare ting man ikke altid lige forventer – skønt at blive så stolt :0)

   Reply
 3. Ninette 11. maj 2011 at 11:16

  Hvor er den fin! Har set den der bog og undret mig hvis den er värt at satse på, men det virker som det er en rigtigt god bog med nemme projekter – jeg elsker at filte, det er så dejligt at skulptere med nåle og filt!

  Reply
 4. Jytte Isberg 11. maj 2011 at 11:46

  Hvor er den bare sød den lille hund 🙂

  Reply
 5. Anette Linnea 12. maj 2011 at 14:14

  Jeg synes det er fantastisk, at det kan lade sig gøre at filte så detaljeret. Godt gået!

  Reply
 6. Lina 21. maj 2011 at 9:26

  …Og den står lige her på hylden 🙂

  Reply
 7. Mette Stegelmann 18. april 2012 at 23:55

  Den er vel nok charmerende – aner intet om filtede hunde eller håndarbejde, faldt blot tilfældigt over den da jeg googlede et-eller-andet. Men den er rigtig fin – ligner faktisk en gammel tøjhund jeg har. Gætter på, det er en ruhåret foxterrier?

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *