Dejlige design-piger

Mine onsdage bruger jeg sammen med en flok dejlige, sjove, begavede og talentfulde unge damer – MINE design-piger, ja sådan hedder de altså når jeg omtaler dem. Ejerfornemmelser? ja må jeg sige, men efter at have haft glæden af dem i 5 år, så falder det mig ret naturligt at føle mig knyttet til dem, og det er i høj grad på tide at præsentere dem her på bloggen. Min yngste Laust sagde på et tidspunkt “ih der er altså godt du har de design-piger, for så får du da lidt pige sladder en gang om ugen” og han har ret den unge mand, det er godt! Jeg har det privilegier høre om de store overvejelser i deres liv, først om konfirmationskjolen, som enkelte har syet selv, så om gymnasievalget og om alle de dødsyge afleveringer der hele tiden hænger over hovedet – men også om alle de små og pudsige overvejelser de går og gør sig – og det er altså bare noget andet med piger. Det er sjovt og helt fantastisk at følge med i deres liv og deres kreative og faglige udvikling – nogle af dem har gået til design i 6-7 år og så bliver man altså god, skulle jeg hilse at sige.

Hvor heldig er jeg lige, at have fulgt mange af dem hele vejen fra de ikke vidste hvad et sømmometer var og til nu hvor de jonglerer med design, tilskæring og diverse finish teknikker. Det er ikke ambitioner pigerne mangler, flere af dem  ser helt sikkert en fremtid som designer – og hvem ved, om jeg kommer til at sidde som den stolte, gamle designlærer når deres navne toner frem i modeverdenen :0)

 

Jeg har 2 hold de små (som nok vil hade mig for denne betegnelse ;0)

og så de store – begge hold 2 timer hver onsdag. Alt i alt en bunke dejlige tøser som forsøder mit liv hver onsdag :0)

10 Comments

 1. Frk. Evigglad 4. marts 2010 at 11:07

  Hvor er du bare fantastisk heldig at kunne begave disse unge piger med kreativiteter.. og heldig er de at have dig som designlærer.. Jeg elskede selv mine designtimer og har også haft de bedste lærer som har motiveret en ud i den store verden af design 😉

  Ha’ en dejlig torsdag

  Kh Maria

  Reply
 2. Kardemomme/Benedicte 4. marts 2010 at 11:27

  Næmen så morsomt da! Heldige jenter som har deg som instruktør. Min datter på 12 år hadde blitt helt henrykt om hun kunne gått på et sånt kurs. Hun har eksperimentert med symaskinen en stund og laget sin egen kjole og veske helt alene.
  Hun har for alvor begynt å interessere seg for klær og moter og har mange ideer som dessverre stopper litt opp fordi både hun og jeg mangler kompetanse ved symaskinen.
  Å sy lappetepper,puter og vesker er en ting men å sy klær med snitt er noe helt annet. Synd du ikke bor nærmere så skulle vi gjerne gått på kurs hos deg begge to 🙂
  Ha en fortsatt fin dag :))

  Reply
  1. Karenmarie 4. marts 2010 at 12:05

   Frk. evigglad – Tak for de søde ord :0) Noget af det rigtig dejlige ved at blogge, synes jeg er at jeg kommer til at reflektere og fokusere på alle de små som store ting der omgiver mig, og er fyldt med positiv energi.

   Kardemomme – Ja og hvor ville det være hyggeligt at lære din datter at sy :0) faktisk har jeg en seminarie venindes datter på mit hold lige nu, sjovt når jeg har kendt hende hele hendes liv :0) Men godt at din datter alligevel får mulighed for at kreere sammen med dig :0)

   Reply
 3. mette b 4. marts 2010 at 12:13

  Det er så dejligt, at dygtige kvinder som du, underviser vores kommende designere og kreaglade piger og drenge.

  Min 14-årige Bella er nu på sin 4. sæson på “Tekstil- og Designskolen for børn og unge” her i Viborg. De har den skønneste, kreative, hjertevarme lærer, Søs Gammelgaard, som har 4 børnehold om ugen og et voksenhold hver 14. dag. Det sidste er jeg selv på, da det er dejligt at blive inspireret og være sammen med andre skønne, kreative sjæle.

  Kærlig hilsen Mette

  Reply
 4. Gitte Jul 4. marts 2010 at 12:23

  Det lyder vidunderligt, jeg har selv undervist unge og elsker det. Der er så meget liv i kludene 😉
  Og de er heldige at have dig, som er så inspirerende og kan lide dem. Det betyder jo alt for hele sammnehængen.

  Reply
 5. Marianne Wittorff 4. marts 2010 at 20:55

  Ååååh kunne man dog bare lige blive 14 år – og så bo i Vanløse selvfølgelig. Det må være en drøm for dem at få lov til at udvikle sig kreativt og så i din varetægt. Og det må være lige så skønt for dig at få lov at have dem, fyldt med interesse, dygtighed og vovemod som de er.

  Reply
  1. Karenmarie 5. marts 2010 at 10:32

   Metteb – Tak og du har ert det er så vigtig at håndværket bliver båret videre og hvor skønt at vide at der er ander unger, som også går den vej. Det har længe været sådan og er fortsat i folkeskolen at man har nedprioiteret håndværket, så vi få der elsker faget må jo vise vejen ;0)

   Gitte juhl – Ja præcist beskrevet, liv i kludene, det er så forfriskende :0)

   Marianne Wittorff – og hvor vill det da være hyggeligt hvis jeg var så heldig at være sammen med dig hver onsdag;0)

   Reply
 6. Claus Dalby 5. marts 2010 at 14:22

  Kære Karen Marie,

  det er en rigtig flot blog, du har. Jeg har af og til været forbi, men ikke før givet mig til kende. Tak for de pæne ord på Karens blog.

  Kh Claus

  Reply
 7. Marina 5. marts 2010 at 14:40

  Kære Karen Marie. Det lyder som en fantastisk ting både for dig og for de heldige piger på dine hold. Jeg synes selv at min ældste datter giver mig så mange ideer fordi hun ser på tingene med friske øjne. Tit tænker jeg: “det der går aldrig” men jeg holder mund fordi hun næsten altid løser problemerne på en eller anden finurlig måde som jeg aldrig ville have fundet på. På samme måde tænker jeg at alle de skønne unge piger må kunne indspirer dig ligesom du inspirer dem. Jeg ville ønske vi boede lidt tættere på så min ældste kunne få changsen for at gå på kursus hos dig for det må være en fantastisk start på et kreativt liv.

  Reply
 8. Puk 5. marts 2010 at 20:44

  Det ser ud til at være nogle sprudlende piger. Det lyder som nogle fede onsdage I har sammen! Man skulle selv gå på sådan et hold en gang om ugen. Jeg savner i hvert fald også sommetider pigesladder og forståelse for interessen for håndarbejde:)
  Hav en dejlig weekend.
  KH Puk

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *