Broderi, fugle og fladsting

Se lige hvad jeg har fundet i mit foto arkiv, fantastiske broderier, som et par af mine kursister i Odense havde i gemmerne – jeg fik lov at fotografere, og har da helt glemt at vise dem frem. Bakkebåndet er så fantastisk smukt, at det kalder på at blive brugt, måske på et bærestykke på en tunika eller……. Jeg bliver bare blød i knæene, når jeg ser noget så smukt.

Som jeg kan huske, og tolke på fotoet er de små fugle syet med kontursting, fladsting og bagsting.

Endnu en godte, dette godt slidte broderi, engang et pudebetræk – retro så det basker. Der er broderet med en blanding af applikation, kædesting, stikkesting, kontursting, franske knuder, fladsting og sikkert et par stykker mere. Det er da også urimelig smukt, eller er det bare mig der frydes over sådanne skønhedder?

10 Comments

 1. En fugl i hånden 6. april 2010 at 9:29

  Ihhhhhh nogle smukke broderier, Karen Marie. Lige til at blive glad af at kikke på!!! 🙂

  Reply
 2. Birthine 6. april 2010 at 9:36

  De fugle er rigtig nuser, lad os brodere noget mere!!:-)

  Reply
 3. Gitte Jul 6. april 2010 at 9:48

  Nej, jeg gør osse – de er simpelthen enestående smukke, og fryden må være endnu større over at have set dem live 🙂

  Reply
 4. Kaspara 6. april 2010 at 10:42

  Hei Karen Marie
  Å nei, det er nok ikke bare du som frydes over slike fantastiske broderier. Særlig fuglebroderiene ble jeg betatt av. Så lekre farger og så herlige fugler. Disse båndene kunne blitt fint dekor på mange ting!
  Tusen takk for hilsen og ja, det er nok like greit å ha butikken t.i.n.g litt på avstand. Det får da være grenser for hva man skal utsettes for av fristelser.
  Ha en glad dag!
  Hilsen Kaspara

  Reply
 5. Kardemomme/Benedicte 6. april 2010 at 13:52

  Hei Karen Marie :))For noen nydelige broderier! Jeg vet om en masse ting jeg kunne brukt disse til.Jeg ble helt forelsket i den oransje med det lyseblå hodet selv om alle var utrolig vakre!
  Du inspirerer så veldig med broderiene dine og du har klart det som ikke en gang min håndarbeidslærer klarte. nemlig å frivillig sette meg til å sy noen sting. Det var så moro å lage brosjene som var inspirert av dine nydelige i filt.
  Jeg var redd du ikke ville like at jeg laget sånne men håper du tar det som et stort kompliment. I morgen reiser vi på fjellet og da blir det mer håndarbeide. Brosjene i innlegget under her var ubeskrivelig flotte!Birthine har virkelig funnet sin stil!
  Jeg blir glad langt inn i sjelen av sånt vakkert håndtverk.
  Håper du har hatt en fin påske..Klem fra Kardemomme :))

  Reply
  1. Karenmarie 6. april 2010 at 19:36

   En fugl i hånden – Ja de dele ud af glæden :0)

   Birthine – Ja det er vel vejen frem med noget mere broderi :0)

   Gitte Jul – Ja det har du faktisk ret i, de var bare smukke :0)

   Kaspara – Ja du har ret vi er da heldigvis mange i den klub der kan gå i spåner over et smukt stykke retro :0)

   Kardemomme/Benedicte – Nej jeg synes det er dejligt at du laver brocher inspireret af mine, eller ville jeg da også være et skarn – tar det klart som et kompliment. Tak dejlig påske! og det lyder jo skønt med tur til fjeldet – dejlig tur til jer :0)

   Reply
 6. Anne-Marie 6. april 2010 at 20:57

  meget smukke og usædvanlige broderier!

  Reply
 7. Stine 7. april 2010 at 9:51

  Hej Karen Marie

  Hvor er de skønne!

  Jeg er netop selv blevet grebet af broderi – efter at jeg fandt ‘Sublime Stitching’ fra USA – har bestilt det hjem til min web´shop. Det er bare så hyggeligt at sidde med.

  Reply
 8. Trine 7. april 2010 at 12:01

  Spækker-lækker!
  Har SÅ meget respekt for de der gamle sager der oser af flid og omhu – og jeg er glad for at du netop er én af dem som værner om de levn vores formødre (..og kusiner) har efterladt os 🙂

  Reply
 9. Hanne C 8. april 2010 at 10:33

  NEJ, hvor er de fugle skønne og smækfyldte med lige så skønne farvesammesætninger.

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *