Børnenes hjemmelavede gaver

kande med folie pynt

Hos mig har jeg altid gjort en stor dyd ud af, at mine børn skulle lære kunsten, at give gaver – og for mig er det hjemmelavede jo i høj kurs, surprise;0). Min ældste, Rasmus, var altid langt fremme i skoen på fritidshjemmet og producerede en bunke af gaver, som han glædede sig umådeligt til at give til familien. Min yngste Laust derimod, har ikke det indbyggede producerende gen, han kiggede ind på værkstedet på SFO og kom aldrig længere. Laust vil heldigvis rigtig gerne give gaver, han skulle bare hjælpes lidt på vej. Så i mange år har den stået på gave produktion på mors værksted – et par år sammen med nogle af hans venner, der synes det var super sejt lige, at kunne komme til mig og lave julegaver. Og jeg synes det var MEGA sejt, at jeg kunne få halvstore drenge til at synes det var hyggeligt at lave gaver til jul. I år tror jeg jeg må ud på gader og stræder for, at finde villige børn til mit julegave projekt, men hvad, alt har sin tid og Laust har lært glæden ved at give gaver, men når man er 14 er det bare ikke sejt at lave krea med mor;0)

Nu er der nok flere af jer der har dejlige små unger som gerne vil lave krea med mor – så her kommer en rigtig sjov og fin ide til årets hjemmelavede gave. Folie på porcelæn – her har jeg valgt nogle små flødekander, men krus og andet kan også bruges. Folien er let at arbejde med, den kan klippes og skæres, man opbløder den let i vand og sætter på kanden – lader tørre og brænder den i ovnen dagen efter. Jeg kan let forestille mig nogle rigtig søde børneting der kunne komme ud af denne ide. Uglen er klippet, prikkerne lavet med hullemaskinen og stribene skåret med skalpel. Folien (Color Dekor) kan købes hos, ja gæt en gang, Creativ Company.

19 Comments

 1. Trine 5. december 2009 at 8:21

  Tusind tak for et helt fantastisk tip; den ugle kande er jo intet mindre end forrygende….

  kh
  Trine

  Reply
 2. Marie-Louise 5. december 2009 at 9:21

  Nej, hvor sjovt -også for moren. Det MÅ jeg prøve. Mine unger vil helt sikkert også elske at sysle med det.
  Jeg bliver nød til at spørge dig om det papir du brugte igår som underlag(det grønne og set i rødt hos dig også). Hvor kommer det fra? Jeg er helt pjattet med det mønster. Babuskaerne idag er også virkelig fine. God lørdag.

  Reply
  1. Karenmarie 5. december 2009 at 10:10

   Marie-louise – Papiret er fra Rie Elise Larsens nyeste papir kollektion og du har ret super fint, er der også i blå. Det turkise med babuskaer er fra Minimega fås i 4 farver. Og tak i lige måde:0)

   Reply
 3. Juliane | Fröken Skicklig 5. december 2009 at 9:50

  Åh Karen, vilken söt uggla! Den måste jag nästan har!
  Varje gång jag tittar förbi hos dig får jag lust att göra nåt annat än bara dockor, dockor, dockor…

  I år är det så lite tid för mig själv och kreativa projekt, jag hoppas bara att jag blir klart med alla beställningar, och SEN får det bli jul med mer pynt och pyssel. Innan dess stupar det pga tidsbrist, suck… Men vi klarade det trots allt att få lite julstämning här även om det är ett stort arbetskaos 😉

  Önskar dig en trevlig adventshelg,

  Kram, Juliane

  Reply
 4. Mona 5. december 2009 at 10:40

  Øj, skøn idé, tak for den! – De små søde kander, hvor har du dem fra?

  Reply
  1. Karenmarie 5. december 2009 at 11:31

   Mona- De er også fra Creativ Company :0)

   Reply
 5. Maria 5. december 2009 at 21:51

  Sikke da en genial ide – du spytter dem simpelthen bare ud 🙂

  KH Maria.

  Reply
 6. Marina 6. december 2009 at 11:03

  Det er simpelthen en genial idé. Må jeg låne et billed til Faldaras julegavetema og linke til dig i næste uge? Jeg skriver naturligvis som sædvanlig at ´billedet tilhøre dig.

  Reply
 7. Marina 6. december 2009 at 11:05

  (Undskyld jeg bliver ved med at skrive for meget og for ofte, men jeg ELSKER bare din blog. TAK)

  Reply
 8. sara 11. december 2009 at 12:18

  Hvor er de bare fine! Hvor høje er kanderne ca.?

  Reply
  1. Karenmarie 11. december 2009 at 22:04

   Sara – de er ca. 8 cm høje:0)

   Reply
 9. Birthe 13. december 2009 at 9:34

  Tak for god inspiration. Den ide er jeg simpelthen nød til at prøve af sammen med mine børn.
  Kram Birthe

  Reply
 10. Catharina 26. oktober 2010 at 11:01

  Hvor er de bare dejlige de små kander, er sikker på ungerne vil elske at lave dem. Men har lige et spørgsmål. Du skriver at man skal brænde den i ovnen dagen efter, hvor længe skal den være i ovnen? og ved hvor mange grader? Og kan sådan en porcelæns kande etc godt tåle at komme i en ovn? (undskyld hvis jeg spørg dumt)

  Hilsen Cat

  Reply
  1. Karenmarie 26. oktober 2010 at 11:42

   Catharina – Ja de kan godt tåle at komme i ovnen, du kan læse tid osv. på pakken med folie :0)

   Reply
 11. Laura 6. november 2010 at 21:29

  Hej Karen Marie,
  Hvad er det for noget folie du snakker om? jeg kunne godt tænke mig at lave det her, men har ladrig hørt om det der folie…? har været inde på creativ companys hjemmeside, men jeg kan ikke finde det der folie nogen steder?
  hilsen Laura

  Reply
  1. Karenmarie 7. november 2010 at 12:30

   Laura- Hos CChobby hedder dekorationsfolien “Color decor”, er i deres katalog på s.119 – håber det hjælper :0)

   Reply
 12. Laura 7. november 2010 at 14:04

  øhm okay, man hvilket katalog og det jeg kan se er ikke noget man selv kan skære ud og lave, men figure, der er lavet i forvejen?? :0?

  Reply
  1. Karenmarie 7. november 2010 at 14:30

   laura – Hvis du går ind på cchobby.dk og søger efter “color dekor” kommer der ark frem i forskellioge farver – prøv det ! Ellers taler jeg om deres hovedkatalog:0)

   Reply
 13. Laura 7. november 2010 at 15:25

  okay tak! nu har jeg fundet det. Det var fordi på denne side står der: Color decor og på cchobby hedder det color dekor 😉 okay tak

  Reply

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *